Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NJEMAČKA VLADA SE UBRZANO PRIPREMA ZA ‘GRAĐANSKE NEMIRE’

NJEMAČKA VLADA SE UBRZANO PRIPREMA ZA ‘GRAĐANSKE NEMIRE’

njemacka-gradjaniGrađani panično kupuju hranu nakon upozorenja na nacionalnu katastrofu

Istaknute političke stranke na lijevoj i desnoj strani u Njemačkoj se slažu da se vlada priprema za masovne “građanske nemire” koji bi mogli nastati zbog dolaska velikog broja imigranata, ili kao posljedice rata.

Mnogi Nijemci izrazili su zabrinutost nakon što ih je njemačka vlada savjetovala da osiguraju zalihe hrane i vode koje bi mogle trajati i do 10 dana u slučaju nacionalne katastrofe, što je dovelo do panike u shopping centrima, te ispraznilo police u trgovinama.

To upozorenje je formiralo dio vladinog novog “koncepta za civilnu zaštitu”, čije je detalje najavio ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Njemačka Ljevica i desna Alternativa za Njemačku (AFD) su reagirali na prijedlog koji potvrđuje da je to bio dio planova za provedbu zakona o militarizaciji države koji će se uskoro baviti masovnim građanskim nemirima.

“Ako postoje opasnosti, koje prijete našoj zemlji u ovom trenutku, to su građanski nemiri, koje su nam donijeli nezadovoljni imigranti, a koji su bili pozvani u našu zemlju od strane naše vlade s pogrešnim obećanjima”, glasnogovornik AFD Ronald Glaser.

Glaser je također skrenuo pozornost na paniku koja se pojavila prilikom kupnje hrane koja je zahvatila dijelove zemlje ovaj tjedan, s napomenom:

“Nijemci su to shvatili za ozbiljno. Oni govore o tome u javnosti, a neke trgovine su rasprodale skoro sve na kraju dana, što se nije očekivalo da će se ikada dogoditi do sada.”

Udaranje sličnog tona, Ulla Jelpke iz lijeve stranke izjavila je kako se vlada također priprema za “građanske nemire, štrajkove i prosvjede”, te da će biti uzrokovani “neizbježnim posljedicama od strane agresivnih stranih i neoliberalnih ekonomskih politika, što je dovelo do sve većeg osiromašenje mnogih ljudi u Njemačkoj.”

Jelpke dodala da je plan bio upozorenje građanima da se Njemačka priprema i za vojnu konfrontaciju s Rusijom u bliskoj budućnosti.

Kao što smo izvijestili, češka vlada je također upozorila svoje građane da se “pripreme za najgore” i da krenu gomilati hranu.
 
Prodaja vatrenog oružja i prodaja ne-smrtonosnog oružja također je eksplodirala u Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji i Češkoj.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,