Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » OVO NIJE DOBRO: Nijemci vraćaju obvezno služenje vojnog roka i spremaju se za rat!

OVO NIJE DOBRO: Nijemci vraćaju obvezno služenje vojnog roka i spremaju se za rat!

njemacka-vojska-ratNovi koncept civilne zaštite u Njemačkoj je preko noći postao jedna od glavnih tema političkih diskusija i medijskih izvještavanja

Ali, to “vrh ledenog brijega” kada je riječ o odluka koje Bundestag razmatra.

Nije neubičajno da država usvaja strategiju civilne (pa i vojne) obrane kada postoje okolnosti koje opravdavaju takav dokument, a Njemačka – koja je izazvala pravu paniku u zemlji u dijelom Europa kada su pojedinost jednog takvog dokumenta isplivali na površinu – svakako za to ima razloga.

U srpnju se na teritoriju Njemačke dogodio čitav niz terorističkih napada. Odgovornost za dva preuzela je Islamska država.

Pored toga, zemlja se za posljednjih godinu dana našla pod velikim udarom valova migranata koji sa sobom donio i opasnost od terorista koji se pod plaštom izbjeglica infiltriraju u zemlje zapadne Europe i izvode napade.

Međutim, dokument se našao pod oštrim napadom oporbe u Bundestagu koja ga je nazvala nepotrebnim širenjem panike. No, i pored ogromnog publiciteta, u Berlinu se danas razmatra strategija civilne obrane, prva takva još od vremena Hladnog rata, a rad na njoj je počeo još 2012. godine.

U konceptu koji, kako prenosi tjednik Frankfurter Allgemeine Zontagscajtung, ima 69 stranica, piše da “Napad na teritoriju Njemačke koji bi zahtijevao konvencionalnu obranu zemlje – nije vjerojatan”.

I pored toga, prevencija nalaže “primjerene pripreme za razvoj situacije koji bi mogao predstavljati egzistencijalnu opasnost”.

Njemačka vlada je, ozbiljno se baveći ovim pitanjem, preporučila građanima da stvaraju zalihe potrepština za slučaj katastrofe ili oružanog napada.

Kabinet kancelarke Angele Merkel smatra da bi svatko trebao osigurati količinom namirnica dovoljnom za deset dana.

To se odnosi i na zalihe vode.

A razlog: mogućnost oružanog sukoba ili terorističkog napada. Naravno, mediji su takvu vijest jedva dočekali i sve se otelo kontroli.

Iako je sve na kraju predstavljeno u medijima kao loša šala njemačkih vlasti, istina je sasvim drugačija.

Treba uzeti u obzir da je Njemačka desetljećima bila izuzetno obazriva kad je riječ o pitanjima obrane i da o takvim stvarima ne odlučuje olako, zbog svoje nacističke prošlosti.

Zato, posljednju vijest da se pored strategije civilne obrane ozbiljno razmatra i vraćanje novačenja i obaveznog vojnog roka treba shvatiti kao dokaz da Nijemcima nije do šale!

O tom prijedlogu će se također glasati danas. A plan previđa i izgradnju novih baza i smještaja za vojnike ako prijedlog vraćana vojnog roka bude izglasan.

Do kraja dana ćemo znati. Ako ništa drugo, njemačka vlada je ovom preporukom napravila najbolju reklamu za tvrtke koje već godinama prodaju sustave za preživljavanje u uvjetima rata i katastrofa.

Folije za zaštitu prozora, sustavi za grijanje bez struje, radio-aparati na navijanje (sa prijemom kratkih valova), kemijski toaleti, pročistači vode (i od vode iz prljave bare prave vodu za piće), sve vrste zaštitne opreme za pojedinca, sredstva za oblačenje, ali i za kretanje po šumama i gorama, sve to i mnogo više od toga, prodaju se “po pristupačnim cijenama”.

I, naravno, hrana. Sve se može naručiti na internetu.
 
(vestinet.rs)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,