Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » OVO NIJE DOBRO: Nijemci vra─çaju obvezno slu┼żenje vojnog roka i spremaju se za rat!

OVO NIJE DOBRO: Nijemci vra─çaju obvezno slu┼żenje vojnog roka i spremaju se za rat!

njemacka-vojska-ratNovi koncept civilne za┼ítite u Njema─Źkoj je preko no─çi postao jedna od glavnih tema politi─Źkih diskusija i medijskih izvje┼ítavanja

Ali, to “vrh ledenog brijega” kada je rije─Ź o odluka koje Bundestag razmatra.

Nije neubi─Źajno da dr┼żava usvaja strategiju civilne (pa i vojne) obrane kada postoje okolnosti koje opravdavaju takav dokument, a Njema─Źka – koja je izazvala pravu paniku u zemlji u dijelom Europa kada su pojedinost jednog takvog dokumenta isplivali na povr┼íinu – svakako za to ima razloga.

U srpnju se na teritoriju Njema─Źke dogodio ─Źitav niz teroristi─Źkih napada. Odgovornost za dva preuzela je Islamska dr┼żava.

Pored toga, zemlja se za posljednjih godinu dana našla pod velikim udarom valova migranata koji sa sobom donio i opasnost od terorista koji se pod plaštom izbjeglica infiltriraju u zemlje zapadne Europe i izvode napade.

Me─Ĺutim, dokument se na┼íao pod o┼ítrim napadom oporbe u Bundestagu koja ga je nazvala nepotrebnim ┼íirenjem panike. No, i pored ogromnog publiciteta, u Berlinu se danas razmatra strategija civilne obrane, prva takva jo┼í od vremena Hladnog rata, a rad na njoj je po─Źeo jo┼í 2012. godine.

U konceptu koji, kako prenosi tjednik Frankfurter Allgemeine Zontagscajtung, ima 69 stranica, pi┼íe da “Napad na teritoriju Njema─Źke koji bi zahtijevao konvencionalnu obranu zemlje – nije vjerojatan”.

I pored toga, prevencija nala┼że “primjerene pripreme za razvoj situacije koji bi mogao predstavljati egzistencijalnu opasnost”.

Njema─Źka vlada je, ozbiljno se bave─çi ovim pitanjem, preporu─Źila gra─Ĺanima da stvaraju zalihe potrep┼ítina za slu─Źaj katastrofe ili oru┼żanog napada.


Kabinet kancelarke Angele Merkel smatra da bi svatko trebao osigurati koli─Źinom namirnica dovoljnom za deset dana.

To se odnosi i na zalihe vode.

A razlog: mogu─çnost oru┼żanog sukoba ili teroristi─Źkog napada. Naravno, mediji su takvu vijest jedva do─Źekali i sve se otelo kontroli.

Iako je sve na kraju predstavljeno u medijima kao lo┼ía ┼íala njema─Źkih vlasti, istina je sasvim druga─Źija.

Treba uzeti u obzir da je Njema─Źka desetlje─çima bila izuzetno obazriva kad je rije─Ź o pitanjima obrane i da o takvim stvarima ne odlu─Źuje olako, zbog svoje nacisti─Źke pro┼ílosti.

Zato, posljednju vijest da se pored strategije civilne obrane ozbiljno razmatra i vra─çanje nova─Źenja i obaveznog vojnog roka treba shvatiti kao dokaz da Nijemcima nije do ┼íale!

O tom prijedlogu ─çe se tako─Ĺer glasati danas. A plan previ─Ĺa i izgradnju novih baza i smje┼ítaja za vojnike ako prijedlog vra─çana vojnog roka bude izglasan.

Do kraja dana ─çemo znati. Ako ni┼íta drugo, njema─Źka vlada je ovom preporukom napravila najbolju reklamu za tvrtke koje ve─ç godinama prodaju sustave za pre┼żivljavanje u uvjetima rata i katastrofa.

Folije za za┼ítitu prozora, sustavi za grijanje bez struje, radio-aparati na navijanje (sa prijemom kratkih valova), kemijski toaleti, pro─Źista─Źi vode (i od vode iz prljave bare prave vodu za pi─çe), sve vrste za┼ítitne opreme za pojedinca, sredstva za obla─Źenje, ali i za kretanje po ┼íumama i gorama, sve to i mnogo vi┼íe od toga, prodaju se “po pristupa─Źnim cijenama”.

I, naravno, hrana. Sve se mo┼że naru─Źiti na internetu.
 
(vestinet.rs)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,