Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Muslimanski imigranti poru─Źili njema─Źkom gradona─Źelniku: ‘Ne─çemo raditi jer smo gosti Angele Merkel’

Muslimanski imigranti poru─Źili njema─Źkom gradona─Źelniku: ‘Ne─çemo raditi jer smo gosti Angele Merkel’

muslim-mobitelPri─Źa gradona─Źelnika njema─Źkog grada Waldenburga Bernda Pohlersa o integraciji imigranata koji uglavnom sti┼żu iz zemalja gdje je ve─çinsko muslimansko stanovni┼ítvo znakovita je za mnoge druge gradove u Europi koji primaju izbjeglice i poku┼íavaju ih integrirati u dru┼ítvo

Gradona─Źelnik Pohlers priznaje da su planovi za ÔÇ×brzu integracijuÔÇť nai┼íli na prepreku.

On i njegovi suradnici u gradskoj administraciji prona┼íli su imigrantima nekoliko volonterskih poslova kako bi im pomogli u socijalnim kontaktima i razbili dosadu dok ne dobiju radne dozvole i ÔÇťpraveÔÇŁ poslove, javlja engleski Express.

Po zakonima EU, imigranti ne smiju raditi prije dobivanja radnih dozvola, ali mogu raditi volonterske poslove, za neku simboli─Źnu naknadu.

Zato je gradona─Źelnik Pohlers od 1. travnja ove godine za mu┼íke imigrante organizirao volontiranje u radu gradskih humanitarnih organizacija. Imigranti su uz besplatan smje┼ítaj, d┼żeparac i besplatnu hranu u prihvatnom centru, dobili i besplatan prijevoz s posla i na posao, te simboli─Źnu naknadu od 1 eura po satu.

Cijela je pri─Źa potrajala samo tjedan dana, a nakon toga imigranti su jednostavno odbili raditi i sudjelovati u programu.

ÔÇťTi ljudi su mi rekli da su gosti gospo─Ĺe Angele Merkel te da gosti ne trebaju raditiÔÇť, ispri─Źao je Pohlers.


Gradona─Źelnik je rekao da su imigranti zahtijevali minimalnu pla─çu, koja u Njema─Źkoj iznosi oko 8,5 eura po satu, unato─Ź prethodno spomenutim beneficijama koje niti jedan Nijemac nema danas.

Gradsko vije─çe organiziralo je poseban sastanak s imigrantima kako bi se sklopio neki dogovor. Imigranti su rekli kako ÔÇ×nema dogovoraÔÇť o daljnjem volontiranju.

Dok njihovi roditelji ─Źekaju radne dozvole, mala djeca imigranata idu u pla─çeni dje─Źji vrti─ç u gradu, a starija u ┼íkolu u Glauchau, gdje poha─Ĺaju ÔÇ×satove DaZ-aÔÇť, ┼íkolu gdje je drugi jezik njema─Źki.

Stariji imigranti tako─Ĺer idu na te─Źaje njema─Źkog jezika, ali u skladu sa svojim obi─Źajima, podijeljeni prema spolu, tako da su mu┼íkarci i ne┼íto malo ┼żena odvojeni prema zahtjevima islama.

Usprkos pote┼íko─çama, gradona─Źelnik Pohlers ne ┼żeli odustati od poku┼íaja ┼íto br┼że i bezbolnije integracije imigranata iako priznaje da mu je te┼íko i da ga takve stvari obeshrabruju.

Lokalna zajednica nije ba┼í najbolje prihvatila ovakvu reakciju imigranata, a posebno oni gra─Ĺani koji se protive politici Angele Merkel i njema─Źke Vlade prema migrantima.

Muslimanski imigranti ne ┼żele raditi, ne ┼żele u─Źiti jezik, ne ┼żele se integrirati u kulturu zemlje u koju su do┼íli, pa ipak se moramo pitati koja je svrha njihovog dolaska?
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,