Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin naredio vojnicima NATO saveza: POLOŽITE SVOJE ORUŽJE!

Putin naredio vojnicima NATO saveza: POLOŽITE SVOJE ORUŽJE!

putin-nato-oruzjePredsjednik Putin je naredio ruskim vojnicima da krenu u potragu za NATO vojnicima i prisile ih da “polože oružje” kao dio lažne vježbe za pripremu protiv upada vojske u Rusiju od strane zapadnih sila

Tijekom vježbi, vojnicima NATO savezan je rečano od strane ruskih vojnika da se predaju, ili da trpe poraz u rukama ruske vojske.

“Vojnici NATO-a! Lagali su vam! Niste mirovnjaci! Položite svoje oružje!”, upozorio je ženski glas preko razglasa.

Rt.com je izvjestio: “Vaš podmukao napad smeta mirnu zemlju. Vi ćete patiti od odmazde i gnjeva ljudi koji nikada nisu bili poraženi u bilo kojem ratu. Bacite oružje i prestanite biti pijuni za svoje vođe”, glasila je ruski poruka. Tada je ova poruka izrečena na razglasu u nekoliko drugih jezika.

Ovo upozorenje je srećom samo vježba koji se dogodila u blizini St. Petersburga i Pskova.

Trening vježba pod nazivom “Suradnja-2016″, djelomično je usmjerena na pripremu vojnika za zaštitu granica zemlje i dio je niza vježbi koje je preuzela “Organizacija Ugovora o zajedničkoj sigurnosti (CSTO)”.

Osim Rusije, CSTO-u su se priključile Armenija, Bjelorusija, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan. Te zemlje su također provele vojne vježbe protiv terorizma.


Daleko od ratnih igara, NATO je izveo niz vježbi blizu granica Rusije. U lipnju, ruski ministar obrane Sergej Shoigu je rekao da se aktivnost NATO Saveza na ruskom pragu “više nego udvostručila”, što znači da Moskva morati poduzeti mjere odmazde.

“Sada NATO i SAD razmještavaju oko 1.200 jedinica vojne opreme, uključujući 30 borbenih zrakoplova, kao i više od 1.000 vojnika na teritorij zemalja istočne Europe, po načelu rotacije. Američki vojni brodovi, kao i vojni brodovi ostalih članica NATO-a redovito ulaze u Baltik i Crno more”, rekao je Shoigu.

Dana 14. lipnja, NATO je pristao uvesti novu jaku silu od 4000 vojnika u baltičkim zemljama i Poljskoj kao dodatak više od 1.000 vojnika koji su već tamo stacionirani, po načelu rotacije.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,