Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » KAKVA NAS ČEKA JESEN: Lokalne poplave na Balkanu poput one u Makedoniji su vrlo moguće

KAKVA NAS ČEKA JESEN: Lokalne poplave na Balkanu poput one u Makedoniji su vrlo moguće

accu-vrijemePopularni servis AccuWeather u posljednjoj dugoročnoj prognozi objavio je da će stanovnici južne Europe uživati ​​u toploj i pretežno suhoj jeseni, s obzirom na razvoj anticiklona koji dolazi sa Sredozemnog mora

Meteorolozi svjetski popularnog servisa AccuWeather za ovu jesen prognoziraju natprosječno toplo vrijeme u većem dijelu Europe!

U posljednjoj dugoročnoj prognozi vremena objavili su da će stanovnici južne Europe uživati ​​u toploj i pretežno suhoj jeseni s obzirom na razvoj anticiklona koji dolazi sa Sredozemnog mora.

Područje visokog tlaka zadržavat oluju sjevernije i ograničiti padavine u cijeloj regiji.

Toplinski udari iz Afrike i Mediterana tijekom jeseni bit će česti na južnim dijelovima Balkana, Španjolske i Italije i donositi temperature zraka iznad uobičajenih za to doba godine.

Vrućina će više oscilirati na području sjevernog Balkana, a neuobičajeno toplo vrijeme očekuje se sve do sredine listopada, objavio je AccuWeather.

Što se tiče padavina, biće ih manje nego što je to uobičajeno za jesen, ali će se i dalje s vremena na vrijeme pojavljivati ​​oluje.

Iako ne bi trebalo se brinuti za poplave na širem području, one lokalne mogle bi pogoditi dijelove sjevernog Balkana.

U međuvremenu, suše u južnoj Italiji i južnom Balkanu će se nastaviti, pa i pogoršati, a postoji velika opasnost od požara u Portugalu, Španjolskoj i južnoj Francuskoj.

Oborina će se povećati tijekom studenog.

Toplija prva polovica jeseni zahvatit će i prostor od Francuske, preko Švicarske do Slovačke i Poljske, dok bi krajem listopada i u studenom Belgiju, Nizozemsku, Dansku i sjever Njemačke mogli pogoditi jaki vjetrovi.

Južni dijelovi Engleske, Norveške i Švedske imat će olujnu i kišovita jesen, dok prostor od Poljske do baltičkih zemalja može očekivati ​​valove hladnijeg zraka, a posebno od druge polovice studenog.
 
(telegraf.rs)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,