Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA ŠOKIRANA, OVAJ POTEZ NISU PREDVIDJELI: Rusija otvorila vojnu bazu u Iranu

AMERIKA ŠOKIRANA, OVAJ POTEZ NISU PREDVIDJELI: Rusija otvorila vojnu bazu u Iranu

rusija-baza-iranRusija je razmjestila bombardere dalekog dometa u iransku avio-bazu Hamadan i izvršila prve napade po pozicijama terorista u Siriji, priopćilo je Ministarstvo obrane Rusije

Kako se navodi, riječ je o bombarderima Tu-22M3 i Su-34 koji su prebačeni u Iran kako bi se umanjilo vrijeme preleta aviona na 60 posto i povećao teret koji ti avioni mogu ponesu.

Do sada su zrakoplovi dalekog dometa uzletjeli sa aerodroma iz Sjeverne Osetije.

Istovremeno, priopćava se da su ruski bombarderi koji polijeću iz iranske baze već izveli prve zračne napade na pozicije terorista, a tom prilikom uništeni su pet velikih skladišta oružja i streljiva i tri zapovjedna centra, a ubijen je i veliki broj terorista.

Gađane su pozicije terorista u Serekabu, El Babu, Alepu i Dejr el Zoru.

Iran će ponuditi Rusiji svoju infrastrukturu za borbu protiv terorizma

Tajnik Višeg savjeta nacionalne sigurnosti Irana Ali Samhan izjavio je da će ta zemlja ponuditi Rusiji svoju infrastrukturu za borbu protiv islamskih terorizma u Siriji.

On je u ekskluzivnom intervjuu agenciji IRNA rekao da su Moskva i Teheran zaključili strateško partnerstvo u borbi protiv terorizma u Siriji.
 

 
Prethodno je priopćeno da su ruski bombarderi Tu-22 i Su-34 poletjeli s iranske baze Hamadan i izveli prve zračne napade po pozicijama terorista.

Istodobno, iz Savjeta federacije Rusije stigla su uvjeravanja da je ta institucija spremna ratificirati sporazum s Iranom o razmještanju ruske avijacije u avio-bazu Hamadan ukoliko takav dokument bude neophodan.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,