Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA ┼áOKIRANA, OVAJ POTEZ NISU PREDVIDJELI: Rusija otvorila vojnu bazu u Iranu

AMERIKA ŠOKIRANA, OVAJ POTEZ NISU PREDVIDJELI: Rusija otvorila vojnu bazu u Iranu

rusija-baza-iranRusija je razmjestila bombardere dalekog dometa u iransku avio-bazu Hamadan i izvršila prve napade po pozicijama terorista u Siriji, priopćilo je Ministarstvo obrane Rusije

Kako se navodi, rije─Ź je o bombarderima Tu-22M3 i Su-34 koji su preba─Źeni u Iran kako bi se umanjilo vrijeme preleta aviona na 60 posto i pove─çao teret koji ti avioni mogu ponesu.

Do sada su zrakoplovi dalekog dometa uzletjeli sa aerodroma iz Sjeverne Osetije.

Istovremeno, priop─çava se da su ruski bombarderi koji polije─çu iz iranske baze ve─ç izveli prve zra─Źne napade na pozicije terorista, a tom prilikom uni┼íteni su pet velikih skladi┼íta oru┼żja i streljiva i tri zapovjedna centra, a ubijen je i veliki broj terorista.

Ga─Ĺane su pozicije terorista u Serekabu, El Babu, Alepu i Dejr el Zoru.

Iran ─çe ponuditi Rusiji svoju infrastrukturu za borbu protiv terorizma

Tajnik Višeg savjeta nacionalne sigurnosti Irana Ali Samhan izjavio je da će ta zemlja ponuditi Rusiji svoju infrastrukturu za borbu protiv islamskih terorizma u Siriji.

On je u ekskluzivnom intervjuu agenciji IRNA rekao da su Moskva i Teheran zaklju─Źili strate┼íko partnerstvo u borbi protiv terorizma u Siriji.
 

 
Prethodno je priop─çeno da su ruski bombarderi Tu-22 i Su-34 poletjeli s iranske baze Hamadan i izveli prve zra─Źne napade po pozicijama terorista.

Istodobno, iz Savjeta federacije Rusije stigla su uvjeravanja da je ta institucija spremna ratificirati sporazum s Iranom o razmještanju ruske avijacije u avio-bazu Hamadan ukoliko takav dokument bude neophodan.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,