Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Angela Merkel će narediti velikim firmama u Njemačkoj da zaposle imigrante prije nego njemačke građane

Angela Merkel će narediti velikim firmama u Njemačkoj da zaposle imigrante prije nego njemačke građane

merkel-zaposlavanjeNjemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je vlasnike najvećih njemačkih tvrtki sljedeći mjesec na sastanak kako bi ih potaknula da zaposle više imigranata, prenosi magazin Bild

U Njemačku je prošle godine stiglo više od milijun ilegalnih imigranata i vlada ih želi zaposliti u što je moguće većem broju kako bi se smanjila njihova ovisnost o proračunu i kompenzirao manjak radnika zbog starenja radnog stanovništva u zemlji.

Merkel želi potaknuti njemačke tvrtke da organiziraju više programa obuke i usavršavanja kako bi se azilanti zaposlili, navodi Bild.

U javnosti se kritiziraju velike tvrtke zbog toga što čine premalo na integraciji izbjeglica u tržište rada. Tvrtke pak navode da većini izbjeglica nedostaje znanje njemačkog jezika i potrebna razina obrazovanja.

Na sastanku će tvrtke poput Siemens, Evonik, Opel i VW prikazati rezultate probnih programa integracije radnika.

Prema Frankfurter Allgemeine Zeitungu do lipnja je 30 najvećih njemačkih tvrtki zaposlilo tek 54 imigranta.

Pitanje je da li bi ti imigrati htjeli raditi? Pokazalo se do sada da većina živi samo od socijalne pomoći i da ne žele raditi.

Kako je Novi svjetski poredak.com nedavno izvijestio, pokazalo se da se u Njemačkoj počinje događati “obrnuta migracija” njemačkih građana zbog nasilja muslimanskih imigranata. Ljudi iseljavaju u Mađarsku i Rusiju da bi potražili sigurnije utočište.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,