Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Putin: Rusija napokon odbacuje dolar

Putin: Rusija napokon odbacuje dolar

putin-dolarRuski predsjednik Vladimir Putin izgleda da će ispuniti svoje obećanje iz 2011. godine u kojem je rakao da će potpuno napustiti ​​američki dolar u korist paralelnog financijskog sustava

Godine 2011. Putin je najavio planove za stvaranje novog suparničkog sustava, temeljenog na rublji, koji će zamjeniti sustav koji se temelji na dolaru.

Kako je izvjestio Fort-russ.com, to može značiti da SAD više neće moći živjeti na dug i stvarati beskrajne ratove, s obzirom da će imati manje kupaca vlastitih obveznica.

Američka vlada je vlasnik najvećeg iznosa duga u svijetu; čak 19 bilijuna dolara, to je ništa više od “fiat” novca.

Fiat novac (njem. ungedecktes Geld) je novac kojeg je država proglasila zakonskim sredstvom plaćanja iako nema nikakvog pokrića u zlatu ili drugim vrijednostima.

S druge strane, Rusija je danas najveći kupac zlata u svijetu, te je u stalnom nastojanju da popuni svoje rezerve u posljednjih 15 godina.

To je učinjeno, vjerojatno, da bi se oslobodili od sustava dolara, koristeći sustav rublje sa zlatom kao podlogom.

Može li ovo biti jedan od ključnih razloga zašto je Putin neprijatelj zapadnih elita?

Sada možete reći – “Putinov govor iz 2011. godine, i ništa nije dogodilo.” Vrijedno je razmatranja da je posljednji svjetski lider koji je izrekao takvu sličnu misao – Muamer Gaddafi – zaustavljen prije nego što je mogao zamijeniti dolar sa dinarom koji je imao podlogu u zlatu.

Sjećate li se Gaddafija, Saddama, i sada Assada? Nitko od njih nije htio prihvatiti dolar kao sredstvo plaćanja. Znamo što im se nakon toga desilo.

Slično tome, u 2014. godini, SAD su potaknule državni udar vlade u Ukrajini. Hunter Biden, Joe Bidenov sin, sada sjedi na čelu najveće plinske tvrtke za proizvodnju plina u Ukrajini (Burisma), čime su osigurali da se transakcije vjerojatno i dalje provode uz pomoć dolara prije nego rublje (vidite na 0:55 min govora).
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,