Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVA STRAVA U BELGIJI: Muškarac mačetom ozlijedio dvije policajke vičući ‘Allahu Akbar’!

NOVA STRAVA U BELGIJI: Muškarac mačetom ozlijedio dvije policajke vičući ‘Allahu Akbar’!

belgija-napadDvije policajke su ranjene nakon što ih je mačetom napao čovjek u blizini centralne policijske postaje u belgijskom gradu Charleroi, javljaju belgijski mediji

Napadača koji je uzvikivao ‘Allahu Akbar’ upucao je policajac koji se nalazio na mjestu događaja, tvrdi radio RTL, pozivajući se na izvore u lokalnoj policiji. Muslimani će reći da to nije bio pripadnik njihove vjere, iako je izvikivao klasični muslimanski poklič “Bog je velik”.

Kako su istaknuli iz policije, napadač je prilikom napada vikao ‘Allahu Akbar’. Napad se odvijao ispred glavne gradske policijske postaje. Područje je odmah blokirano.

Doznajemo da su napadnute policijske službenice, a jedna od njih zadobila je teže ozljede i duboke rane oko lica. Druga je lakše ozlijeđena. Obje su zajedno s napadačem, u kojeg je pucao njihov kolega, prevezene u bolnicu.

Policija Charleroija nešto kasnije je na službenom Twitter profilu potvrdila da je napadač ubijen te da su obje ozlijeđene policajke izvan životne opasnosti.

U međuvremenu se oglasio i belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon najavivši detaljnu istragu ovog slučaja, dok je premijer Charles Michel osudio napad.

Belgijski grad Charleroi bio je baza za neke od džihadista koji su bili upleteni u terorističke napade u Parizu u studenom prošle godine te u Bruxellesu u ožujku.

Napadi mačetama, noževima i sjekirama na policiju i civile odnedavno su sve češći u Europi, a takvi incidenti desili su se u Francuskoj i Njemačkoj.

U Bruxellesu su u ožujku poginule 32 osobe kada su se bombaši-samoubojice raznijeli na gradskom aerodromu i stanicama metroa.
 

 
(net.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,