Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Assange: Saudijci najveći sponzori Clintonovih?

Assange: Saudijci najveći sponzori Clintonovih?

clint-udruSaudijska Arabija bi mogla biti najveći sponzor “Clinton fondacije”, smatra osnivač WikiLeaksa Julian Assange

“Odnosi Saudijske Arabije i Hillary Clinton, Saudijske Arabije i fonda Clintonovih su vrlo razvijeni. Vjerojatno je Saudijska Arabija najveći poseban donator fonda Clintonovih.

“Pogledajte koju politiku je vodila u području izvoza naoružanja kada je bila državna tajnica. Ona je bila veoma, veoma blagonaklona prema Saudijskoj Arabiji”, izjavio je Assange u intervjuu RT.

Osnivač WikiLeaksa je prokomentirao navode francuskih medija da je sponzor fonda Clintonovih, proizvođač građevinskog materijala “Lafarge”, navodno slao novac terorističkoj skupini ISIS. Assange je, pozivajući se na francuske medije, naveo da je tvrtka “Lafarge” bila uvučena u sirijski konflikt.

“Istraga koju je sproveo list ‘Mond’ pokazala je da je tvrtka platila ISIS-u tzv. porez kako bi mogla raditi u određenim regijama Sirije.

U suštini, oni su zaključivali s teroristima raznovrsne komercijalne sporazume, a sasvim nedavno, 2015-2016 godine, novac od ‘Lafargea’ je počeo stizati i u fond Clintonovih “, rekao je on.

Assange je objasnio da Hillary Clinton i “Lafarge” veže staro prijateljstvo, između ostalog, ona ulazi u savjet direktora tvrtke.

Osnivač WikiLeaksa je naglasio da internet-portal ranije objavio oko 2.000 elektronskih pisama, vezanih za Siriju i više od 350 su bili povezani s ovom kompanijom.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,