Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Assange: Saudijci najve─çi sponzori Clintonovih?

Assange: Saudijci najve─çi sponzori Clintonovih?

clint-udruSaudijska Arabija bi mogla biti najve─çi sponzor “Clinton fondacije”, smatra osniva─Ź WikiLeaksa Julian Assange

“Odnosi Saudijske Arabije i Hillary Clinton, Saudijske Arabije i fonda Clintonovih su vrlo razvijeni. Vjerojatno je Saudijska Arabija najve─çi poseban donator fonda Clintonovih.

“Pogledajte koju politiku je vodila u podru─Źju izvoza naoru┼żanja kada je bila dr┼żavna tajnica. Ona je bila veoma, veoma blagonaklona prema Saudijskoj Arabiji”, izjavio je Assange u intervjuu RT.

Osniva─Ź WikiLeaksa je prokomentirao navode francuskih medija da je sponzor fonda Clintonovih, proizvo─Ĺa─Ź gra─Ĺevinskog materijala “Lafarge”, navodno slao novac teroristi─Źkoj skupini ISIS. Assange je, pozivaju─çi se na francuske medije, naveo da je tvrtka “Lafarge” bila uvu─Źena u sirijski konflikt.

“Istraga koju je sproveo list ‘Mond’ pokazala je da je tvrtka platila ISIS-u tzv. porez kako bi mogla raditi u odre─Ĺenim regijama Sirije.

U su┼ítini, oni su zaklju─Źivali s teroristima raznovrsne komercijalne sporazume, a sasvim nedavno, 2015-2016 godine, novac od ‘Lafargea’ je po─Źeo stizati i u fond Clintonovih “, rekao je on.

Assange je objasnio da Hillary Clinton i “Lafarge” ve┼że staro prijateljstvo, izme─Ĺu ostalog, ona ulazi u savjet direktora tvrtke.

Osniva─Ź WikiLeaksa je naglasio da internet-portal ranije objavio oko 2.000 elektronskih pisama, vezanih za Siriju i vi┼íe od 350 su bili povezani s ovom kompanijom.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,