Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Amerikanci u Aleppu spa┼íavaju teroriste koji su im potrebni za rat protiv Sirije i svrgavanje Assada

Amerikanci u Aleppu spašavaju teroriste koji su im potrebni za rat protiv Sirije i svrgavanje Assada

kery-assadKERRYJEVO TRA┼ŻENJE OD RUSIJE DA ZAUSTAVI AVIO-NAPADE DIO JE – HIBRIDNOG RATA

Nedavno je ameri─Źki dr┼żavni tajnik John Kerry izjavio da postupci Moskve i Damaska ÔÇőÔÇőu Siriji izazivaju zabrinutost.

“Apsolutno je neophodno, – rekao je – da se Rusija sama suzdr┼żi i zadr┼żi Assadaov re┼żim od izvo─Ĺenja ofanzivnih operacija”.

Ovo nije prva ovakva izjava.

─îim Jebhat al-Nusra, i s njom povezane organizacije po─Źnu trpiti poraze, istog momenta ─Źujemo ljutite glasove ameri─Źkih politi─Źara i za┼ítitnika ljudskih prava, koji optu┼żuju rusko zrakoplovstvo, ili sirijsku vojsku za uni┼ítavanje civilnog stanovni┼ítva, bombardiranje bolnica i drugo “i┼żivljavanje nad civilnim stanovni┼ítvom”.

U Rusiji smo nau─Źili mirno prihva─çati ovaj informacijski “vrisak”.

Ta histerija ima za cilj da se sprije─Źi potpuno uni┼ítenje teroristi─Źkih skupina u Siriji.

Danas smo svjedoci paradoksalne situacije: sirijska vojska je opkolila dio Aleppo, koji je pod kontrolom teroristi─Źkih skupina, i ne dozvoljava im da pro┼íire svoju sferu utjecaja.

I odmah ─Źujemo zahtjeve za obustavljanje vojnih udara. Na┼íi ameri─Źki “partneri” stavljaju naglasak na potrebu da se za┼ítiti civilno stanovni┼ítvo Aleppa i da mu se dopremi humanitarna pomo─ç.

Me─Ĺutim, prije neki dan je oboren ruski helikopter Mi-8 – nije bio borbena letjelica. Bio je to transportni helikopter koji je dostavljao Aleppu istu tu humanitarnu pomo─ç, na kojoj inzistiraju Amerikanci i njihovi saveznici.

Me─Ĺutim, svi dobro znamo da su u Aleppu na tri mjesta za civile otvoreni humanitarni koridori i da svi oni koji se ┼żele osloboditi vlasti bandita, tim koridorima mogu pobje─çi iz grada.

Sami ─Źlanovi banditskih formacija, tako─Ĺer, mogu iza─çi iz grada – ─Źetvrtim, sjevernim, koridorom. Me─Ĺutim, Amerikance to ne zanima, oni se pretvaraju da ne primje─çuju ni koridore, ni to, kako njihovi ┼íti─çenici ru┼íe helikoptere koji dostavljaju humanitarni teret.

Zanimljivo je da u drugim – istovetnim- situacijama, na┼íi “partneri” demonstriraju dijametralo suprotne reakcije.

U danima, kada dr┼żavni tajnik zahtijeva obustavljanje ofanzive na teroriste oko sirijskog Alepa, kako bi se “spasili ┼żivoti civilnog stanovni┼ítva”, gledamo kako ameri─Źka avijacije po─Źinje masovno bombardiranje libijskog grada Sirt, koji je pod opsadom libijskih oru┼żanih snaga generala Haftera koji nije po─Źeo granatiranje grada jer nije ┼żelio bombardirati i ubijati civile.


Zato su bombadovanje po─Źeli Amerikanci. Me─Ĺutim, ovaj put ameri─Źki politi─Źari i organizacije za ljudska prava ┼íute.

Sli─Źna situacija je i u Iraku u regiji grada Mosula, gdje je ira─Źka vojska uz potporu ameri─Źke avijacije opkolila grad i blokirala milijun i pol ljudi.

Ni u ovom slu─Źaju nikakvo priop─çenje o stradanju civilnog stanovni┼ítva ne ─Źujemo ni od za┼ítitnika ljudskih prava, niti od strane ameri─Źkih vlasti.

Zato, ─Źim po─Źne ofanziva sirijske vojske, podi┼że se informacijska dreka i daju se o┼ítre izjave, izme─Ĺu ostalog i na zvani─Źnom nivou.

U tom smislu su izjave, poput onih koje periodi─Źno daje Kerry samo – dio informacijskog rata.

I u ovom ratu Amerikanci imaju mo─çne instrumente za djelovanje. Njima je na raspolaganju zna─Źajan dio TV kanala koji emitiraju program na arapskom jeziku i iz Washingtona, i iz Londona, i iz Berlina, i iz Dohe, i iz Emirata, i iz Kaira.

Pozicija ovih kanala je nepromjenjiva: Rusija je kriva, Rusija mora zaustaviti ofenzivu sirijske vojske, Rusija mora zaustaviti bombardiranje “civilnog stanovni┼ítva …”.

Svaki nalet emocija i svaki propagandni “plotun” od strane Amerikanaca i njihovih saveznika redovito ukazuju na to da teroristi─Źke skupine u Siriji trpe poraze, a njihovi ameri─Źki sponzori po─Źinju osje─çati nesigurno.

Ovo je u potpunosti primjenjivo i na sadašnju situaciju.

Stvar je u tome ┼íto operacija pod Alepom postaje klju─Źni doga─Ĺaj u sirijskom ratu.

Ako sirijska vojske uspostaviti punu kontrolu nad Aleppom, to ─çe biti preduvjet za okon─Źanje rata i stradanja na teritoriju Sirije.

Aleppo je – najve─çi sirijski grad poslije Damaska. To je industrijski i kulturni centar zemlje. U gradu s populacijom od 2,5 milijuna ljudi ┼żivjela je najve─ça armenska dijaspora u Siriji. Ovdje su desetlje─çima u miru ┼żivjeli ┼íiiti, Alaviti, pravoslavci i katolici, dok nisu Amerikanci do┼íli provesti “demokraciju”.

Zato je govoriti o tome da je njegovo stanovni┼ítvo poslu┼íalo poziv Muslimanske bra─çe, uzelo oru┼żje i ustalo protiv vlade – blago re─Źeno, iskrivljavanje stvarnosti.

Oru┼żanu borbu protiv sirijske vojske uglavnom vode stranci, koji teroriziraju lokalno stanovni┼ítvo. ┼átovi┼íe, prema na┼íim saznanjima, teroristi ne dozvoljavaju ljudima da iskoriste humanitarne koridore koje je za njih otvorila sirijska vojska.

Sve ovo mora biti jasno, prije svega – Amerikancima. Njihova pretvaranja da ne vide ili ne raspola┼żu informacijama o stvarnom stanju stvari, svjedo─Źe samo samo o jednom: Washington poku┼íava spasiti od uni┼ítenja teroristi─Źke skupine, kako bi ih nastavio koristiti za svoje geopoliti─Źke ciljeve.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,