Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin: Amerikanci, ne dijelite teroriste na ‘dobre’ i ‘loše’

Putin: Amerikanci, ne dijelite teroriste na ‘dobre’ i ‘loše’

putin-terorisPredsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nisu dozvoljeni dvojni standardi u borbi protiv terorizma, naglasivši da ne treba dijeliti teroriste na “dobre” i “loše”

Ruski predsjednik je naglasio da su nedavni teroristički napadi još jednom pokazali da se terorizmu može suprotstaviti samo zajedničkim snagama uz koordinaciju UN.

“Posebno ću naglasiti da nedavni teroristički napadi, koji su izvedeni u različitim regijama svijeta, još jednom pokazuju da se terorizmu može suprotstaviti samo zajedničkim snagama, u skladu s normama i načelima međunarodnog prava uz koordinaciju UN.

Ne trebaju postojati dvojni standardi, ne treba dijeliti teroriste na ‘dobre’ i ‘loše’. I naravno, nedopustivo je i krajnje opasno pokušavati koristiti terorističke, radikalne, ekstremističke skupine za političke ili geopolitičke interese”, rekao je on u intervjuu informativnoj agenciji “Azertage”, uoči putovanja u Baku na sastanak s čelnicima Azerbejdžana i Irana.

Predsjednik je podsjetio da se upravo tim načelima Rusija, Iran i Azerbajdžan vode u međunarodnoj zajednici i žele maksimalno proširiti i ojačaju višestranu suradnju kako na političkoj razini, tako i kroz zajednički rad policije i specijalnih službi.

Putin: Rusija podržava težnju Irana postati punopravni član ŠOS-a

“Zainteresirani smo za jačanje partnerskih odnosa s Teheranom i u regionalnim poslovima. Vidimo u tome važan čimbenik potpore stabilnosti i sigurnosti na zajedničkoj teritoriju od Centralne Azije i Kaspijskog mora do Bliskog istoka. I dalje ćemo podržavati želju Irana postati punopravni član Šangajske organizacije za suradnju”, rekao je Putin.

“Jak impuls rusko-iranskim trgovinskim i investicijskim kontaktima može pridati i stvaranje zone slobodne trgovine između Euroazijskog ekonomskog saveza i Irana. Sa radom je već počela skupina koja detaljno proučava parametre mogućeg sporazuma”, naglasio je Putin.

On je dodao da rusko-iranska suradnja u području atomske energije ima strateški znak. Dvije države su dogovorile plan izgradnje osam atomskih energetskih blokova u Iranu.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,