Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » PROCURIO NAJNOVIJI VIDEO: Pogledajte ┼íto su ISIS-ovi teroristi ostaviti iza sebe nakon izgubljenih borbi u sirijskom Aleppu

PROCURIO NAJNOVIJI VIDEO: Pogledajte što su ISIS-ovi teroristi ostaviti iza sebe nakon izgubljenih borbi u sirijskom Aleppu

isis-teroristi-oruzjeVideo snimka prikazuje skladi┼íte ameri─Źkog oru┼żja i streljiva, uklju─Źuju─çi mine, protutenkovske rakete i granate koje su prona─Ĺene u napu┼ítenoj ku─çi koju su koristili teroristi ISIS-a u Siriji, gradu Aleppu

Kako prenosi RT, video se pojavio na internetu u ─Źetvrtak i prikazuje otkri─çe velikog skladi┼íe oru┼żja i municije u ku─çi u Aleppu isto─Źnoj ─Źetvrti Bani Zaid. Zapljeneno oru┼żje je ve─çinom proizvedeno u Americi, ali i u Njema─Źkoj i ─îe┼íkoj.

Ve─çina oru┼żja ─Źini se da je ameri─Źkog porijekla i uklju─Źuje protutenkovske rakete sustava (TOW 2A), ameri─Źke UN0181 rakete, kao i 81mm minobaca─Źi i streljivo, sve ameri─Źke proizvodnje. Neki od kutije sadr┼że oru┼żje obilje┼żeno slovima “US” (SAD).

Me─Ĺu ostalim oru┼żjem koje se mogu vidjeti u videu su: 57mm pje┼ía─Źki minobaca─Ź proizveden u Njema─Źkoj, kao i raketni minobaca─Ź (RPG) proizveden od strane ─îe┼íke.

Podru─Źje u kojem je prona─Ĺeno oru┼żje su nedavno napustili borci iz Jabhat Fateh al-Sham (biv┼ía Jabhat al-Nusra).

Oni sa smatraju teroristi─Źkom grupom od strane UN-a i nisu po┼ítivali prekid neprijateljstava u Siriji. Grupa se nedavno sama preimenovala dok je rje┼íavala svoje veze s globalnom teroristi─Źkom mre┼żom Al-Qaide.


Biv┼íi vojni ─Źasnik i detektiv Scotland Yarda Charles Shoebridge je rekao za RT da se video ─Źini da je originalan.

“Sjedinjene Dr┼żave su otvoreno najavile u posljednjih godinu dana, da opskrbljuju protutenkovskim raketama i protutenkovskim projektilima tipa 1., tzv. “umjerenu opoziciju” u Siriji, rekao je stru─Źnjak.

Shoebdrige je dodao da “kao ┼íto je predvi─Ĺeno od samog po─Źetka”, video ─çe biti jo┼í jedna potvrda da se takvo oru┼żje zavr┼íi “u rukama ekstremnih pobunjeni─Źkih skupina”.

U listopadu pro┼íle godine obu─Źena skupina sirijskih pobunjenika od strane Pentagona poznata kao Division 30, je predala svoje isporu─Źeno ameri─Źko oru┼żje al-Sham teroristima, ┼íto su zapadni mediji na┼íiroko izvijestili citiraju─çi ameri─Źke vojne izvore.

Shoebdrige istaknuo kako Washington ne pribjegava biti “pod pove─çalom”, dok isporu─Źuje oru┼żje “umjerenim” pobunjeni─Źkim frakcijama u Siriji.

To je gotovo sigurno da ─çe zavr┼íiti u rukama skupine poput al-Nusre. Stru─Źnjak ipak nije predvidio nikakve promjene u ameri─Źkom stajali┼ítu isti─Źu─çi da su takve skupine jedan od “naju─Źinkovitijih boraca” protiv Sirijske vlade.

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,