Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » PROCURIO NAJNOVIJI VIDEO: Pogledajte što su ISIS-ovi teroristi ostaviti iza sebe nakon izgubljenih borbi u sirijskom Aleppu

PROCURIO NAJNOVIJI VIDEO: Pogledajte što su ISIS-ovi teroristi ostaviti iza sebe nakon izgubljenih borbi u sirijskom Aleppu

isis-teroristi-oruzjeVideo snimka prikazuje skladište američkog oružja i streljiva, uključujući mine, protutenkovske rakete i granate koje su pronađene u napuštenoj kući koju su koristili teroristi ISIS-a u Siriji, gradu Aleppu

Kako prenosi RT, video se pojavio na internetu u četvrtak i prikazuje otkriće velikog skladiše oružja i municije u kući u Aleppu istočnoj četvrti Bani Zaid. Zapljeneno oružje je većinom proizvedeno u Americi, ali i u Njemačkoj i Češkoj.

Većina oružja čini se da je američkog porijekla i uključuje protutenkovske rakete sustava (TOW 2A), američke UN0181 rakete, kao i 81mm minobacači i streljivo, sve američke proizvodnje. Neki od kutije sadrže oružje obilježeno slovima “US” (SAD).

Među ostalim oružjem koje se mogu vidjeti u videu su: 57mm pješački minobacač proizveden u Njemačkoj, kao i raketni minobacač (RPG) proizveden od strane Češke.

Područje u kojem je pronađeno oružje su nedavno napustili borci iz Jabhat Fateh al-Sham (bivša Jabhat al-Nusra).

Oni sa smatraju terorističkom grupom od strane UN-a i nisu poštivali prekid neprijateljstava u Siriji. Grupa se nedavno sama preimenovala dok je rješavala svoje veze s globalnom terorističkom mrežom Al-Qaide.

Bivši vojni časnik i detektiv Scotland Yarda Charles Shoebridge je rekao za RT da se video čini da je originalan.

“Sjedinjene Države su otvoreno najavile u posljednjih godinu dana, da opskrbljuju protutenkovskim raketama i protutenkovskim projektilima tipa 1., tzv. “umjerenu opoziciju” u Siriji, rekao je stručnjak.

Shoebdrige je dodao da “kao što je predviđeno od samog početka”, video će biti još jedna potvrda da se takvo oružje završi “u rukama ekstremnih pobunjeničkih skupina”.

U listopadu prošle godine obučena skupina sirijskih pobunjenika od strane Pentagona poznata kao Division 30, je predala svoje isporučeno američko oružje al-Sham teroristima, što su zapadni mediji naširoko izvijestili citirajući američke vojne izvore.

Shoebdrige istaknuo kako Washington ne pribjegava biti “pod povećalom”, dok isporučuje oružje “umjerenim” pobunjeničkim frakcijama u Siriji.

To je gotovo sigurno da će završiti u rukama skupine poput al-Nusre. Stručnjak ipak nije predvidio nikakve promjene u američkom stajalištu ističući da su takve skupine jedan od “najučinkovitijih boraca” protiv Sirijske vlade.

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,