Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DOK JE RUSIJE HRVATSKA NEĆE BITI NAJJAČA SILA NA BALKANU: Pored MIG-ova, Putin naredio da se Srbiji isporuče moćni raketni sustavi ‘Tornado’ i ‘Uragan’! (VIDEO)

DOK JE RUSIJE HRVATSKA NEĆE BITI NAJJAČA SILA NA BALKANU: Pored MIG-ova, Putin naredio da se Srbiji isporuče moćni raketni sustavi ‘Tornado’ i ‘Uragan’! (VIDEO)

vladimir-pogledVojska Srbije pored šest MIG-ova 29 dobiva i raketne sustave “Tornado” i “Uragan”, a stiže i nova tehnologija za vojnu industriju

Moskva je odlučila spriječiti SAD da od Hrvatske naprave regionalnog vojnog čelnika.

“Moćna srpska vojska je jedini garant mira”, poručio je Putin svojim suradnicima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je svojim najbližim suradnicima da od Srbije naprave najmoćniju vojnu silu u regiji, koja će moći odgovoriti na svaku prijetnju.

Vojska Srbije pored šest MIG-ova 29 dobiva i raketne sustave “Tornado” i “Uragan”, a stiže i nova tehnologija za vojnu industriju. Moskva je odlučila spriječiti SAD da od Hrvatske naprave regionalnog vojnog čelnika.

IS poziva na džihad protiv Rusije, izravne prijetnje Putinu

Rusija će narednih mjeseci Vojsci Srbije, pored šest novih najmodernije opremljenih MIG-ova 29 isporučiti i raketne sustave “Tornado” i “Uragan”, kao i novu tehnologiju za vojnu industriju. U slučaju nužde Srbiji će biti isporučen i raketni sustav S300.

Bitka za Balkan

Moskva je odlučila da osujetiti plan SAD-a prema kojem od Hrvatske do 2018. treba napraviti vojnog čelnika u regiji. Amerikanci su Hrvatima već poklonili 5 od ukupno 16 borbenih helikoptera tipa “Kiowa”.
 

 
Predsjednik Rusije je naložio suradnicima da maksimalno ubrzaju isporuku naoružanja Srbiji i finaliziraju postignute dogovore najkasnije do kraja ove godine.

Putin je više puta jasno rekao da je samo moćna srpski vojska garancija stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Rusija u Srbiji vidi posljednjeg iskrenog partnera i budite sigurni da vas neće ostaviti na cjedilu. U slijedećih nekoliko mjeseci vojska Srbije će dobiti najnovije naoružanje i opremu – poručuje izvor iz Kremlja.

Bivši šef diplomacije Vladislav Jovanović ističe da se na Balkanu pojačava geopolitičko nadigravanje.

Zapad naoružavanjem Hrvatske ne samo da pojačava bitku za stjecanje apsolutne premoći na ovim prostorima, već situaciju koristi za politički pritisak na Srbiju.

To izaziva reakciju Rusije, koja sada želi i mora ojačati svoj položaj, a mi se nalazimo ispod tih “prekriženih mačeva”. Bitka za Balkan se nastavlja – naglašava Jovanović.

Vojska Srbije pored šest MIG-ova 29 dobiva i raketne sustave “Tornado” i “Uragan”, a stiže i nova tehnologija za vojnu industriju. Moskva je odlučila spriječiti SAD da od Hrvatske naprave regionalnog vojnog čelnika.

“Moćna srpska vojska je jedini garant mira”, poručio je Putin svojim suradnicima.

Obrana nema cijenu

Bivši zamjenik zapovjednika RV i PVO Vojske Srbije Sreto Malinović smatra da je za nas najpovoljnije da od Rusije nabavljamo naoružanje. – To je najlogičnije, jer imamo tehniku ​​ruskog porijekla i remonte radimo u Moskvi.
 

 
Moramo vrlo ozbiljno raditi na borbenojm zrakoplovstvu jer ćemo za nekoliko godina imati ozbiljan problem zbog zastarjelosti naoružanja.

Sve što nam je tradicionalna prijetnja na Balkanu ne smijemo dočekati nespremni – zaključuje Malinović.
 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,