Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » ČEŠKI PREDSJEDNIK POZIVA NA NAORUŽAVANJE GRAĐANA ZA OBRANU OD TERORIZMA

ČEŠKI PREDSJEDNIK POZIVA NA NAORUŽAVANJE GRAĐANA ZA OBRANU OD TERORIZMA

milos-ceskaPotražnja za oružjem širi se po cijeloj Europi, a Češki predsjednik neće čekati da bude zadnji

Češki predsjednik Miloš Zeman potpuno je promijenio svoj stav o kontroli oružja u svjetlu nedavnih terorističkih napada u Europi, pozivajući na novi zakon koji će omogućiti građanima da se naoružaju u obrani protiv džihadista.

Nakon što je ranije bio protiv privatnog vlasništva oružja, Zeman sada kaže: “Građani se moraju naoružati” i nositi se s prijetnjom terorizma.

“Ranije sam često govorio o ograničavanju mogućnosti da posjedujete velike količine oružja. No, nakon terorističkih napada, ja sam promijenio svoje mišljenje”, Zeman je rekao za Blesk.cz.

Zeman je također pozvao na izgradnju ograde uz granice zemlje “ako se dogodi veliki priljev ilegalnih migranata”, a također poziva da neuspješni tražitelji azila budu brže deportirani van zemlje.

“Osuđivanje terorističkih napada je lako, jedino rješenje je pozabaviti se s uzrocima”, rekao je Zeman.


Češka nije jedina europska zemlja u kojoj je potražnja za oružjem doživjela preporod još od bujice terorističkih napada i valova migrantskog kriminala tijekom prošle godine.

Kao što smo izvijestili prošlog mjeseca, vijećnik jednog grada u južnoj Francuskoj je pisao o tome kako se stanovnici njegovog grada pripremaju za građanski rat masovnim učlanjivanjem u klubove vlasnika oružja, a broj članstva se učetverostručio u posljednjih nekoliko samo mjeseci.

U međuvremenu, u Njemačkoj, koju su pogodila nekoliko terorističkih napada u zadnjih 2 tjedna, kao i masovno zlostavljanje žena od strane migranata u Kölnu i Hamburgu na Silvestrovo, police oružja za samoobranu se masovno prazne.

Zahtjevi dozvola za oružjem su dostigle rekordnu razinu u 2016., a “ljudi koji žele kupiti ne-smrtonosno oružje (dolaze) iz svih dijelova društva”, bilo da se radi o radnicima ili profesorima.”

Usporedite to sa situacijom u Velikoj Britaniji, gdje je građanima rečeno da trebaju “pobjeći što je dalje moguće”, ako teroristi Islamske države pokrenu napad na London.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , ,