Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zastrašujuće izvješće Pentagona: Teroristi će do 2035. moći pobjediti vojsku SAD

Zastrašujuće izvješće Pentagona: Teroristi će do 2035. moći pobjediti vojsku SAD

obama-terorizamTerorističke organizacije kao što je Islamska država imaće naoružanje kojim će moći ne samo da pariraju Vojsci SAD, već i da pobjede

Do 2035. godine, Vojska SAD će se suočavati s privatnim i nevladinim snagama koje će posjedovati tehnologiju dovoljno naprednu da se nose s američkim konvencionalnim snagama.

Terorističke organizacije kao što je Islamska država će imat naoružanje kojim će moći ne samo parirati vojsci SAD, već i pobijediti, navodi se u analizi američkog stožera.

“Neprijatelji će nastaviti razvijati svoje sposobnosti za izbjegavanje i dostizanje američke tehnološke nadmoći”, navodi se u dokumentu naslovljenom “Operativno okruženje 2035 Stožer u izazovnom i nesređenom svijetu”.

“Mnoge kriminalne i terorističke skupine će vjerojatno kombinirati relativno jeftine, dostupne i porencijalno opasne tehnologije kao što su društvene mreže, pametni telefoni, 3D tisak, robotski i autonomni sustavi, kako bi narušili ili pobijedili sustave SAD u budućnosti”, ističe se u dokumentu.

Ukoliko su predviđanja Pentagona točna, paravojske budućnosti moći će se organizirati i pokrenuti akcije mnogo brže nego do sada, pri čemu će imati sposobnosti s kojim se vojska SAD još nije susrela.

Terorističke grupe će koristiti komercijalne tehnologije kao oružje i sredstva izviđanja ili špijunaže.
 
(newsweek.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: