Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Magazin Economist: Globalisti moraju podržati Hillary kako bi nastavila plan prema Novom Svjetskom Poretku

Magazin Economist: Globalisti moraju podržati Hillary kako bi nastavila plan prema Novom Svjetskom Poretku

hillary-globalistiMagazin The Economist je pozvao sve globaliste u Americi na skup Hillary Clinton, kako bi  ona nastavila provoditi plan za Novi Svjetski Poredak

Nedavni demokratska i republikanska konvencije istaknula je veliki razdor među biračima: nije između lijevog i desnog, kao što se i očekuje, već između otvorenog i zatvorenog.

Donald Trump je sažeo jednu stranu te podjele jednostavno navodeći, “amerikanizam, a ne globalizam, će biti naš moto”.

Economist magazin je sažeo svoju stranu o podijeli pa je napisao:

“Amerika nije jedina. Diljem Europe, političari sa zamahom su oni koji tvrde da je svijet gadno, prijeteće mjesto, i to da mudri narodi trebaju graditi zidove. Takvi argumenti su pomogli izabrati ultranacionalističku vladu u Mađarskoj i Poljskoj, one koje nude trampovsku mješavinu ksenofobije i nepoštivanja ustavnih normi.

Populističke, autoritarne europske stranke desne ili lijeve sada uživaju gotovo dvostruko više podrške nego što su imali u 2000. godini, te su trenutno u vladama ili u vladajućoj koaliciji u devet zemalja.


Do sada, britanski odluka da napusti Europsku uniju je bila najveća nagrada anti-globalistima: glasovanje u lipnju o napuštanju najuspješnijeg svjetskog slobodnog trgovinskog kluba osvojen je od strane cinično podvođenih birača i njihovih anti-globalističkih otočnih nagona.

Vijest da anti-globalisti jačaju dolaze gotovo svakodnevno. 26. srpnja dvojica muslimana islamske države su prerezali vrat 85-godišnjem katoličkom svećeniku u crkvi kraj grada Rouena u Francuskoj.

To je najnoviji u nizu terorističkih zločina u Francuskoj i Njemačkoj. Opasnost je u tome što se diže osjećaj nesigurnosti koji će dovesti do više izbornih pobjeda zatvorenim anti-globalističkim strankama.

To je najozbiljniji rizik slobodnog svijeta kakav nismo vidjeli još od doba komunizma. Ništa nije bitnije od toga da se tome suprotstavimo.

U Americi, gdje je većina u velikom riziku, odgovor mora doći iznutra postojeće stranačke strukture. Republikanci koji su ozbiljni oko otpora anti-globalistima trebaju dati podršku Hillary Clinton.

Njezin izbor Tim Kaine, globalista sa španjolskog govornog područja, kao njezinog stranačkog pomagača do izbora je dobar korak. No, ankete su zabrinjavajuće blizu. Budućnost liberalnog svjetskog poretka ovisi o tome da li će ona uspjeti.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,