Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NAJVE─ćI LA┼ŻLJIVCI NA SVIJETU: NASA ulovljena kako snima prijenos iz svemirske postaje ispred plave ‘Chroma key’ studijske pozadine

NAJVE─ćI LA┼ŻLJIVCI NA SVIJETU: NASA ulovljena kako snima prijenos iz svemirske postaje ispred plave ‘Chroma key’ studijske pozadine

svemirska-postajaPuno ljudi se osvijestilo i ve─ç zna da ISS – internacionalna svemirska postaja ne postoji ili pak postoji, ali u njoj nema ljudi. Bilo jedno ili drugo, to je NASA-in plan obmanjivanja javnosti

Video koji je nedavno procurio prikazuje George Busha starijeg kako gostuje u NASA-inom “svemirskom” centru.

Video je nehotice uhvatio britanskog astronauta Tim Peaka koji stoji ispred plavog zaslona sa mre┼żom. ─îini se da se zaslon nalazi izme─Ĺu njega i seta filma koji prikazuje ISS, naravno koji u stvarnosti ne postoji.

─îini se da je ovo prvi video koji pokazuje NASA-in “svemirskoi” centar “iza kulisa” i kako se plavi zaslon (plavi i zeleni zasloni se koriste) koristi kada se snimaju “eksperimenti” na ISS-u, kao ┼íto je voda u svemirskoj postaji koja lebdi u beste┼żinskom stanju, a zapravo se radi o kompjutorski napravljenim animacijama – CGI (Computer-generated imagery).

Mre┼ża ili klju─Źne to─Źke na plavoj pozadini je jedan od na─Źina kako se rade se te preklapaju─çe slike u kasnijim efektima.

Kako bi imali ispravan kordinacijski sustav u 3D okru┼żenju u pozadini, bilo re┼íetke ili klju─Źne to─Źke se koriste, a softver zatim koristi reference u kojoj se stvara CGI slika na 3D mre┼żi.


Budu─çi da je to tako ┼ítetna informacije, imamo osje─çaj da je NASA-in jedini izlaz u ovom trenutku, objaviti izvorne snimke Tim Peakea ispred re┼íetke i loptice i izjaviti da je to neka vrsta “eksperimenta”, a re┼íetka i plavi ekran su na─Źin da se “prati kretanje loptice” ili ne┼íto sli─Źno.

Po na┼íem mi┼íljenju, taj snimak je bio namijenjen za kasnije ure─Ĺivanje ili za neku vrstu “svemirske demonstracije”, ali sada se mo┼że koristiti samo u izvornom obliku u nekom trenutku u vremenu.

Bilo kako bilo, vrlo je ─Źudno da ova snimka sa plavom pozadinom nije prikazana u javnosti.

Istu tehniku kako mnogi znaju koriste stalno i u Hollywoodu za stvaranje uvjerljivijih video “prostora” i kompjuterskih animacija.

Agenciji NASA je jeftinije snimiti CGI animaciju ispred plavog ekrana nego slati ─Źovjeka u svemirsku postaju, jer NASA-u ionako nije briga ┼íto mi mislimo. Svijet je pun la┼żi, pogotovo ameri─Źkih.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,