Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VLAST ŽELI KAOS U AMERICI: Oslobođeni svi policajci za ubojstvo mladića zbog kojeg je proključala Amerika

VLAST ŽELI KAOS U AMERICI: Oslobođeni svi policajci za ubojstvo mladića zbog kojeg je proključala Amerika

amerika-fergusonSvi policajci umiješani u ubojstvo Freddie Graya, Amerikanca koji je lani ubijen u policijskom vozilu u Baltimoreu, oslobođeni su odgovornosti, što bi moglo dodatno pojačati rasnu napetost u Sjedinjenim Državama

Kako prenosi Hina, nijedan od policajaca protiv kojih je bio pokrenut kazneni postupak neće biti osuđen za slučaj koji je već potaknuo velike nerede u Baltimoreu.

“Službe državnog tužiteljstva u Baltimoreu odlučile su da odustanu od kaznenog progona u preostalim predmetima u vezi s uhićenjem i ubojstvom Freddie Graya”, rekao je u kratkom priopćenju sud u Marylandu, saveznoj državi u kojoj je Baltimore.

Nakon nereda u Fergusonu u ljeto 2014., slučaj Freddie Graya koji se pojavio u proljeće 2015., za mnoge je postao simbol policijskog nasilja nad crnoputom zajednicom.

Fredi Gray (25) bio je priveden 12. travnja 2015. i policijskim vozilom je trebao biti prevezen do policijske postaje.

Mladić je u okolnostima koje nikad nisu rasvijetljene, u vozilu zadobio prijelom vrata, a 19. travnja je podlegao ozljedama.
 
(kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,