Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VLAST ┼ŻELI KAOS U AMERICI: Oslobo─Ĺeni svi policajci za ubojstvo mladi─ça zbog kojeg je proklju─Źala Amerika

VLAST ┼ŻELI KAOS U AMERICI: Oslobo─Ĺeni svi policajci za ubojstvo mladi─ça zbog kojeg je proklju─Źala Amerika

amerika-fergusonSvi policajci umije┼íani u ubojstvo Freddie Graya, Amerikanca koji je lani ubijen u policijskom vozilu u Baltimoreu, oslobo─Ĺeni su odgovornosti, ┼íto bi moglo dodatno poja─Źati rasnu napetost u Sjedinjenim Dr┼żavama

Kako prenosi Hina, nijedan od policajaca protiv kojih je bio pokrenut kazneni postupak ne─çe biti osu─Ĺen za slu─Źaj koji je ve─ç potaknuo velike nerede u Baltimoreu.

“Slu┼żbe dr┼żavnog tu┼żiteljstva u Baltimoreu odlu─Źile su da odustanu od kaznenog progona u preostalim predmetima u vezi s uhi─çenjem i ubojstvom Freddie Graya”, rekao je u kratkom priop─çenju sud u Marylandu, saveznoj dr┼żavi u kojoj je Baltimore.

Nakon nereda u Fergusonu u ljeto 2014., slu─Źaj Freddie Graya koji se pojavio u prolje─çe 2015., za mnoge je postao simbol policijskog nasilja nad crnoputom zajednicom.

Fredi Gray (25) bio je priveden 12. travnja 2015. i policijskim vozilom je trebao biti prevezen do policijske postaje.

Mladi─ç je u okolnostima koje nikad nisu rasvijetljene, u vozilu zadobio prijelom vrata, a 19. travnja je podlegao ozljedama.
 
(kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,