Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP ŠOKIRAO VLASTITU NACIJU: ‘Ukinut ću sankcije Rusiji i priznat ću Krim’

TRUMP ŠOKIRAO VLASTITU NACIJU: ‘Ukinut ću sankcije Rusiji i priznat ću Krim’

trump-prstODBACIO ŠPEKULACIJE DA IMA BIZNIS SA RUSIJOM I DA ZATO O NJOJ I PUTINU GOVORI SA PUNO POŠTOVANJA

Kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD – milijarder Donald Trump ne prestaje šokirati formalne i tajne gpodare Amerike i svijeta.

Na Floridi je izjavio da će – postane li šef države – razmotriti i ukidanje sankcija Rusiji i priznavanje Krima sastavnim dijelom Ruske Federacije!

Na konferenciji za medije, koju su prenosile glavne američke televizije, upitan da li bi priznao Krim za dio Rusije i da li će preispitati antiruske sankcije, rekao je:

“Mi ćemo to razmotriti. Da, razmotrit ćemo. “

Izgovorio je samo ovoliko, ne upuštajući se u podrobnosti. Možda i zato što službeni program njegov republikanske stranke pretpostavlja čak i moguće pooštravanje sankcija protiv Rusije i ne operira sa priznavanjem Krima ruskom teritorijem.

Trump je na Floridi ponovio da je za prijateljstvo s Rusijom jer želi da SAD “zajedno s drugim ljudima i zemljama” unište islamsku državu.

Trump je izrazio očekivanje da će kao predsjednik SAD imati poštovanje sa strane Vladimira Putina:

“On (Putin) apsolutno ne uvažava predsjednika Obamu. Kao prvo, Obama mu se ne sviđa, a kao drugo – on ga ne poštuje. Vjerujmo da će on uvažavati vašeg predsjednika (obratio se novinarima) – ako to budem ja. Budem li ja izabran, nadam se da ću mu se svidjeti “.

Trump je istovremeno odbacije špekulacije američkih medija da on ima biznis s Rusijom i da se zato pozitivno odnosi prema ruskom rukovodstvu:

“Nemam ništa s Rusijom, koliko puta još trebam ponoviti ?!”

Međutim, u Rusiji nisu baš spremni zbog trumpove izjave “padsti u trans”:

“Trump je za nas još nepoznanica. On je popularan, on je sada “na valu”. Vrijeme će pokazati koliko se može vjerovati njegovim riječima. Ako kao predsjednik SAD ponovi ovo što je rekao – to će biti nešto sasvim drugo. Neovisno od svega, ako Trump bude pobjednik amričkih predsjedničkih izbora – s njim će biti interesantno surađivati ​​” – upozorio je zamjenik vanjskopolitičkog odbora gornjeg doma ruskog parlamenta Vladimir Džabarov.

Trump je i ranije govorio da želi da SAD imaju tješnje odnose s Rusijom.

Putin je mogućeg predsjednika SAD još prije nekoliko mjeseci nazvao “vrlo talentiranom i jarkom osobnošću”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,