Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POLITIČKI MRTVAC ANGELA MERKEL PORUČILA MIGRANTIMA: ‘Imate odriješene ruke. Ja neće mijenjati svoju politiku otvorenih granica’

POLITIČKI MRTVAC ANGELA MERKEL PORUČILA MIGRANTIMA: ‘Imate odriješene ruke. Ja neće mijenjati svoju politiku otvorenih granica’

anglela-granicaDesnica jača u Njemačkoj kao nikada u zadnjih 70 godina zbog imigrantske krize, neki spominju početak građanskog rata, a Kancelarka je dala novo zeleno svjetlo muslimanskim migrantima i pozvala ih da dođu u što većem broju

Njemačka kancelarka Angela Merkel ustraje u svojoj politici prema “izbjeglicama” usprkos nedavnim terorističkim napadima.

Merkel priznaje da su neke od napada počinili tražitelji azila, ali smatra da oni koji bježe od progona i rata imaju pravo na zaštitu. “Njemačka će ustrajati u svojim principima”, rekla je Merkel.

Umjesto odbijanja prihvata izbjeglica, njemačka kancelarka predlaže nove mjere kojima će se strože nadzirati servisi za dijeljenje informacija, komunikacija na internetu, prodaja oružja, te daljnji razvoj sigurnosnih odgovora na napade.

“Nedavni napadi u Njemačkoj i Francuskoj služe tome da se rasplamsa mržnja između kultura i religija”, kaže Merkel, i objašnjava da Europu osim organiziranih terorističkih skupina sada ugrožavaju i počinitelji za koje sigurnosne službe ne znaju.

“Trebamo rani sustav uzbunjivanja kako bi vlasti već za vrijeme razmatranja dodjele azila uočile moguće probleme”, kaže Merkel.

“Poduzet ćemo potrebne mjere da osiguramo sigurnost naših građana. Izazove integracije shvaćamo vrlo ozbiljno.”
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,