Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GOSPODIN VIKTOR ORBAN: ‘Migranti sa istoka koji ulaze u Europu nisu lijek već OTROV kojeg nećemo progutati!’

GOSPODIN VIKTOR ORBAN: ‘Migranti sa istoka koji ulaze u Europu nisu lijek već OTROV kojeg nećemo progutati!’

orban-govorMađarski premijer Viktor Orban je opisao priliv ilegalnih migranata i drugih useljenika u Europi kao “otrov” kojeg njegova zemlja “neće progutati”

Do sada je ove godine oko 18.000 migranata ušlo u Mađarsku, prema novinskoj agenciji AFP.

Gospodin Orban je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Budimpešti s austrijskim kancelarom Christian Kernom, rekao: “Mađarskoj ne treba niti jedan migrant za gospodarstvo ili za radnu snagu, ili da se stanovništvo održi, ili za budućnost ove zemlje.”

“To je razlog zašto ne postoji potreba za zajedničkom europskom migracijskom politikom – tko treba migranate može ih uzeti, ali nemojte ih prisiljavati da nam dolaze, mi ih ne trebamo.

“Za nas migracija nije rješenje, već je problem … nije lijek nego otrov, mi to ne trebamo i nećemo progutati.”

Gospodin Orban snažno protivi planu EU-a da koristi obvezni sustav kvote za distribuciju migranata širom 28-člane Unije.

Mađarska će održati referendum 2. listopada o sudjelovanju u migracijskom programu EU-a.

Prošle godine stotine tisuća većinom muslimanskih muškaraca migranata je proputovalo kroz Mađarsku i Austriju i pokušalo doći do drugih europskih naroda. Ostavilo je iza sebe smeće i fekalije, a u Europu su donijeli strah, teror i podjele u društvu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,