Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA FRANJO ┼áOKIRAO IZJAVOM NAKON ODRUBLJIVANJA GLAVE FRANCUSKOM SVE─ćENIKU – Vatikan je objavio po─Źetak 3. Svjetskog rata

PAPA FRANJO ┼áOKIRAO IZJAVOM NAKON ODRUBLJIVANJA GLAVE FRANCUSKOM SVE─ćENIKU – Vatikan je objavio po─Źetak 3. Svjetskog rata

papa-ljutnja“Svijet je u ratu jer je izgubio mir”, rekao je Papa novinarima. No, “kad ka┼żem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije ┼żele mir”

“Svijet je u ratu”, ali ne vjerskom, istaknuo je u srijedu papa Franjo govore─çi o ubojstvu francuskog sve─çenika tijekom leta u Poljsku gdje ─çe u Krakovu sudjelovati na Svjetskom danu mladih.

“Ovaj sveti sve─çenik koji je umro u trenutku dok je molio za cijelu Crkvu”, njegova je ┼żrtva, rekao je Sveti Otac govore─çi o napadu na crkvu u Francuskoj za koji je odgovornost preuzela d┼żihadisti─Źka skupina Islamska dr┼żava i u kojemu je zaklan 86-godi┼ínji sve─çenik.

“Svijet je u ratu jer je izgubio mir”, rekao je Papa novinarima. No, “kad ka┼żem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije ┼żele mir”, istaknuo je Papa koji dolaskom u Krakov po─Źinje petodnevni posjet Poljskoj u prigodi Svjetskog dana mladih.

“Neprestano se govori o nesigurnosti, ali zapravo je rije─Ź o ratu. Ovo je samo dio rata koji se odavno vodi. Prvo 1914., pa od 1939.- 45. a sad i ovaj.”

Papa se uz ubijenog francuskog sve─çenika sjetio i drugih ┼żrtava: “Koliko je jo┼í drugih kr┼í─çana, nedu┼żnih, djece?” “Sjetimo se samo Nigerije. Ka┼żu ‘ali to je Afrika’. To je rat. Ne bojmo se re─çi istinu, svijet je u ratu jer je izgubio mir.”

Govore─çi o svjetskom suretu mladih, papa Franjo je rekao kako se nada da ─çe nam “mladi imati ┼íto re─çi i dati nam malo nade u sada┼ínjem trenutku”.

Za dolazak u Poljsku prijavilo se vi┼íe od pola milijuna hodo─Źasnika iz 187 zemalja.

Organizatori o─Źekuju da ─çe do nedjelje, kada se susret zavr┼íava, biti i 1,5 milijun sudionika.

Tijekom petodnevna pohoda Poljskoj Sveti Otac ─çe posjetiti biv┼íi nacisti─Źki logor Auschwitz-Birkenau i poljsko nacionalno sveti┼íte Czestochowu s ikonom Crne Bogorodice.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,