Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LAGALI SU! Poljska optužila Njemačku da je obmanula EU kad je tvrdila da joj izbjeglice neće donijeti probleme

LAGALI SU! Poljska optužila Njemačku da je obmanula EU kad je tvrdila da joj izbjeglice neće donijeti probleme

svecenik-francuskaTRAŽI OD BERLINA POLAGANJE RAČUNA: KAKO SU POSLJEDNJI NAPADI BILI MOGUĆI?

Počinje polako pobuna protiv supremacije Njemačke. Naravno, ne iz Hrvatske već iz Poljske koja je vazal i udarna snaga SAD -a unutar Europske unije.

Nakon što se saznalo da je trudna Poljakinja koju je Sirijac ubio mačetom na autobusnoj stanici njemačkog grada Reutlingen, oglasila se poljska diplomacija. Ali, kako!

Ministar vanjskih poslova te zemlje, Witold Vašćikovski, javno je zatražio od Berlina razjasniti zbog čega je došlo do “posljednjih tragičnih događaja”.

Dalje je Vašćikovski progovorio tonom na koji Nijemci nisu navikli:

“Za situaciju u sferi sigurnosti u Njemačkoj odgovorni su njezini političari i nadležne službe. Očekujemo da će utvrditi kako su bili mogući ti napadi.

Bili smo uvjeravani da otvaranje Europe za ovoliki broj izbjeglica neće stvoriti nikakve probleme. A evo: ispostavlja se da problemi postoje.

Neki od napadača nisu povezani s posljednjim valom izbjeglica, ali se u nekim slučajevima radilo o ljudima koje je taj val donio u Europu”.

Vašćikovski se nije na ovome zaustavio:

“Tvrdnje europskih političara, a i političara i državnih službi Njemačke, da je Europa sigurna – pokazale su se neutemeljenim.

Poljska očekuje poduzimanje mjera koje će zaštititi Europu od novih terorističkih akata“.

Poljakinju je u Reutlingen ubio 21-godišnji Sirijac koji je “odranije (bio) poznat policiji”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,