Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Vodeći svjetski geopolitički analitičar upozorava: Doći će do raspada EU, hrvatska ekonomija je već uništena – Srbi, bježite na istok!

Vodeći svjetski geopolitički analitičar upozorava: Doći će do raspada EU, hrvatska ekonomija je već uništena – Srbi, bježite na istok!

enfgahl-hrtJedan od vodećih svjetskih geopolitičkih analitičara William Engdahl smatra da će doći do raspada EU kao političke tvorevine, da je Hrvatska već uništena i ocijenio da Srbija, ako bude slijedila svoju sudbinu prema Istoku, može imati vodeću ulogu na Balkanu

“Vodstvo ovisi od same Srbije, od toga čime će se ona rukovoditi i što će ponuditi drugima. Moja želja bi bila da Srbija, koja je izdržala nevjerovatne poteškoće kroz povijest, pronađe strategiju za napredak izvan NATO-a”, naveo je on.

Engdahl je za “Večernje novosti” rekao da EU i NATO nemaju ništa naročito dobro i lijepo ponuditi Balkanu.

“Uvjeren sam da ćemo biti očevici raspada EU kao političke tvorevine. Uslijedit će oslobađanje država iz tog saveza, za koji je projekt postojao još 1950. godine u SAD, s ciljem da se pomoću njega kontrolira Europa”, kaže Engdahl.

On je ocijenio da je danas EU poput čudovišta “u ime kojeg bezimeni birokrati odlučuju o svim aspektima naših života iz minute u minutu”.


Engdahl smatra da je Italija “zreo kandidat” za izlazak iz EU, kao i Mađarska, a uskoro možda i Francuska, ako lider Nacionalnog fronta Marine Le Pen dobije veću podršku.

“Tada će se sve razotkriti vrlo brzo. Reakcija protiv Bruxellesa je tek počela, a valuta euro je potpuni promašaj. Uništava se ekonomija u Europi u ime nekolicine velikih međunarodnih banaka. Na građanima Europe je da odluče što će biti njihova budućnost”, ističe Engdal.

On je dodao da je imao prilike tijekom posjete Hrvatskoj vidjeti kako je njihovo pristupanje EU uništilo hrvatsku ekonomiju.

Govoreći o puču u Turskoj, on je naveo da je puč bio stvaran i uz potporu Washingtona, te da je sada predsjednik Recep Tayyip Erdogan na točki s koje nema povratka i da će se brzo vidjeti da li će se osmjeliti izvesti Tursku iz NATO-a.

Prema njegovim riječima, puč nije bio iznenađenje, a propao je jer je ruska obavještajna služba presrela izvješće o pokušaju svrgavanja i ubojstva Erdogana.
 

 
(RTRS)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,