Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Vode─çi svjetski geopoliti─Źki analiti─Źar upozorava: Do─çi ─çe do raspada EU, hrvatska ekonomija je ve─ç uni┼ítena – Srbi, bje┼żite na istok!

Vode─çi svjetski geopoliti─Źki analiti─Źar upozorava: Do─çi ─çe do raspada EU, hrvatska ekonomija je ve─ç uni┼ítena – Srbi, bje┼żite na istok!

enfgahl-hrtJedan od vode─çih svjetskih geopoliti─Źkih analiti─Źara William Engdahl smatra da ─çe do─çi do raspada EU kao politi─Źke tvorevine, da je Hrvatska ve─ç uni┼ítena i ocijenio da Srbija, ako bude slijedila svoju sudbinu prema Istoku, mo┼że imati vode─çu ulogu na Balkanu

“Vodstvo ovisi od same Srbije, od toga ─Źime ─çe se ona rukovoditi i ┼íto ─çe ponuditi drugima. Moja ┼żelja bi bila da Srbija, koja je izdr┼żala nevjerovatne pote┼íko─çe kroz povijest, prona─Ĺe strategiju za napredak izvan NATO-a”, naveo je on.

Engdahl je za “Ve─Źernje novosti” rekao da EU i NATO nemaju ni┼íta naro─Źito dobro i lijepo ponuditi Balkanu.

“Uvjeren sam da ─çemo biti o─Źevici raspada EU kao politi─Źke tvorevine. Uslijedit ─çe osloba─Ĺanje dr┼żava iz tog saveza, za koji je projekt postojao jo┼í 1950. godine u SAD, s ciljem da se pomo─çu njega kontrolira Europa”, ka┼że Engdahl.

On je ocijenio da je danas EU poput ─Źudovi┼íta “u ime kojeg bezimeni birokrati odlu─Źuju o svim aspektima na┼íih ┼żivota iz minute u minutu”.

Engdahl smatra da je Italija “zreo kandidat” za izlazak iz EU, kao i Ma─Ĺarska, a uskoro mo┼żda i Francuska, ako lider Nacionalnog fronta Marine Le Pen dobije ve─çu podr┼íku.

“Tada ─çe se sve razotkriti vrlo brzo. Reakcija protiv Bruxellesa je tek po─Źela, a valuta euro je potpuni proma┼íaj. Uni┼ítava se ekonomija u Europi u ime nekolicine velikih me─Ĺunarodnih banaka. Na gra─Ĺanima Europe je da odlu─Źe ┼íto ─çe biti njihova budu─çnost”, isti─Źe Engdal.

On je dodao da je imao prilike tijekom posjete Hrvatskoj vidjeti kako je njihovo pristupanje EU uništilo hrvatsku ekonomiju.

Govore─çi o pu─Źu u Turskoj, on je naveo da je pu─Ź bio stvaran i uz potporu Washingtona, te da je sada predsjednik Recep Tayyip Erdogan na to─Źki s koje nema povratka i da ─çe se brzo vidjeti da li ─çe se osmjeliti izvesti Tursku iz NATO-a.

Prema njegovim rije─Źima, pu─Ź nije bio iznena─Ĺenje, a propao je jer je ruska obavje┼ítajna slu┼żba presrela izvje┼í─çe o poku┼íaju svrgavanja i ubojstva Erdogana.
 

 
(RTRS)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,