Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TEMPIRANE BOMBE POTRESAJU NJEMAČKU: SIRIJSKI IMIGRANT SE RAZNIO IZVAN GLAZBENOG FESTIVALA U NJEMAČKOJ

TEMPIRANE BOMBE POTRESAJU NJEMAČKU: SIRIJSKI IMIGRANT SE RAZNIO IZVAN GLAZBENOG FESTIVALA U NJEMAČKOJ

ansback-bombaNapadač je bio 27-godišnji Sirijac koji je ušao u zemlju prije oko dvije godine, ali mu je bio odbijen azil, no odlučio se na masakr jer ga nisu pustili na glazbeni festival

Najmanje 12 ljudi je ozlijeđeno nakon što je eksplozija pogodila restoran u južnom njemačkom gradu Ansbach, Bavarska. Vlasti vjeruju kako je čin bio ‘namjeran’, a počinitelj je umro u eksploziji nakon aktiviranje improvizirane naprave.

Incident se dogodio u središnjem dijelu grada, u neposrednoj blizini područja u kojem se održavao glazbeni festival dogodio tijekom vikenda, izvijestio je Süddeutsche Zeitung. Policija je ogradila prostor oko restorana i provode uviđaj.

“Eksplozija u centru Ansbacha nije eksploziju plina, već je uzrokovana eksplozivnom napravom”, rekao je gradonačelnik Ansbacha, Carda Seidel.

Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne države Bavarske Joachim Herrmann izjavio je kako je utvrđen identitet osoba koja je sinoć prouzročila eksploziju u restoranu u njemačkom mjestu Ansbachu pored Nuernberga, riječ je o 27-godišnjem Sirijcu koji je i poginuo u eksploziji, dok je 12 osoba ozlijeđeno.

Prema navodima bavarskog ministra, 27-godišnjem Sirijcu prošle je godine uskraćen azil u Njemačkoj, a već je dva puta ranije pokušao samoubojstvo.

Od 12 ozlijeđenih osoba tri su u teškom stanju. Neki mediji govore o 2 ubijena čovjeka.

Za sada nije poznato je li u pitanju bilo samoubojstvo ili je 27-godišnjak imao namjeru osim sebe ubiti i više osoba, jer mu je prije eksplozije bio uskraćen ulazak na glazbeni festival koji se održavao u blizini, koji je potom prekinut, a oko 2000 osoba je evakuirano.
 

 
To je četvrti nasilni incident u Njemačkoj u posljednja četiri dana.

Eksplozija u restoranu prouzročila je prekid glazbenog festivala koji se održavao u blizini, te evakuaciju oko 2000 posjetitelja.

Iz policije su dodali kako za sada nitko nije uhićen zbog ovoga incidenta.

Ovo je već četvrti napad u Njemačkoj u proteklih tjedan dana. Prošlog tjedna dogodila su se tri napada – prvi je u vlaku izveo Iranac koji je nožem ubio tri osobe, potom je u pucnjavi u Munchenu ubijeno devet osoba, a jučer poslijepodne manijak iz Sirije je mačetom ubio trudnicu i ozlijedio još dvije osobe.

Napad je vrlo vjerojatno teroristički čin

Napad u njemačkom gradu Ansbachu u kojem je u nedjelju kasno navečer ispred restorana 27-godišnji Sirijac aktivirao eksploziv i poginuo ranivši pri tom 12 osoba, “vrlo je vjerojatno” čin islamističkog terorizma, kazao je u ponedjeljak rano ujutro za njemačku novinsku agenciju bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann.

“Nažalost, moja je osobna procjena da vjerujem kako se ovdje vrlo vjerojatno dogodio pravi islamistički samoubilački napad”, kazao je Herrmann za dpa.

On je rekao da je zahtjev za azilom napadača prošle godine bio odbijen no dozvoljeno mu je da ostane u Njemačkoj zbog trajućeg sukoba u Siriji.

Sirijac se već ranije pokušao dva puta ubiti i liječen je u psihijatrijskoj bolnici, kazao je ministar prije toga na konferenciji za novinare sazvanoj u ponedjeljak rano ujutro.
 

 
(index.hr)

Vodeći svjetski geopolitički analitičar upozorava: Doći će do raspada EU, hrvatska ekonomija je već uništena - Srbi, bježite na istok!
MISLITE DA NEMAJU PLAN DESETLJEĆIMA UNAPRIJED? Govor iz 1958. o budućnosti Amerike će vas ostaviti bez riječi (VIDEO)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,

reklama