Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áOKANTNI PREOKRET: Olimpijski odbor donio kona─Źnu odluku – RUSIJA IDE NA OLIMPIJADU!

┼áOKANTNI PREOKRET: Olimpijski odbor donio kona─Źnu odluku – RUSIJA IDE NA OLIMPIJADU!

olimpijada-putinMe─Ĺunarodni olimpijski odbor (MOO) odlu─Źio je kako ne─çe suspendirati ruske sporta┼íe s olimpijskih igara u Rio de Janeiru zbog dopinga

Izvr┼íni odbor MOO-a je na ju─Źera┼ínjoj telefonskoj sjednici odlu─Źivao o sudbini ruskih sporta┼ía nakon ┼íto je istraga pokazala da su ruski dr┼żavni organi provodili program sustavnog dopingiranja sporta┼ía.

Informaciju je prva objavila ruska TV stanica “MATC”. Pojedina─Źne sportske federacije ─çe same donijeti odluke o nastupu ruskih selekcija, prenosi BBC.

IO je razgovarao o novim optu┼żbama iznesenim poslije istrage da su dr┼żavni organi provodili program sustavnog dopinga u zimskim i ljetnim olimpijskim sportovima, i donio odluku da ipak ne─çe biti apsolutne zabrane za ruski olimpijski tim.

Kanadski odvjetnik, koji je vodio neovisnu istragu, je napisao kako su uz rusko ministarstvo sporta i njihova antidopin┼íka organizacija, te federalne sigurnosne slu┼żbe bile uklju─Źene u cijeli proces varanja tijekom zimskih olimpijskih igara u So─Źiju 2014. godine, ali i tijekom svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi godinu dana ranije.

MOO je ipak donio odluku da ne─çe suspendirati Rusiju, ali je odluku o suspenziji prepustio pojedina─Źnim sportskim savezima. Predsjednik MOO-a Thomas Bach je u najavi sjednice poru─Źio kako ─çe poku┼íati prona─çi ravnote┼żu izme─Ĺu ‘kolektivne krivnje’ i ‘pojedina─Źne pravde’.

Me─Ĺunarodna atletska federacija (IAAF) je ve─ç ranije suspendirala ruske atleti─Źare iz svih svojih natjecanja uklju─Źuju─çi i OI u Rio de Janeiru.

Rusija se ┼żalila Sportskom arbitra┼żnom sudu, ali je ta ┼żalba odbijena.

Ukupno je 68 ruskih atleti─Źara podnijelo pojedina─Źne ┼żalbe, no prihva─çena je samo jedna – skaka─Źice u dalj Darije Kli┼íine koja je u zadnje tri godine trenirala u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama.

MOO je ranije najavio da ─çe probati prona─çi ravnote┼żu izme─Ĺu “kolektivne kazne” i “pojedina─Źne pravde”.
 

 
(sportske.jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,