Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOROS BEZVOLJNO PRIZNAO: EU ne treba ra─Źunati na pomo─ç Turske protiv Rusije

SOROS BEZVOLJNO PRIZNAO: EU ne treba ra─Źunati na pomo─ç Turske protiv Rusije

soros-eu-turskaU bliskoj budu─çnosti Europu ─Źekaju novi potresi vezani za migrante, a EU tu ne treba o─Źekivati ÔÇőÔÇőpomo─ç od Turske, izjavio je milijarder George Soros u intervjuu za talijanski list “Corriere della Sera”

Prema Sorosevom mišljenju, uskoro će se broj migranata povećati, dok će se odnos Europljana prema njima pogoršati.

Pritom, migrantska kriza – jedan od razloga zbog kojeg se EU na┼íla u “smrtnoj opasnosti” – problem je koji treba rije┼íiti ┼íto prije.

Milijarder je naveo da poku┼íaj dr┼żavnog pu─Źa u Turskoj nesumnjivo pove─çava razinu nestabilnosti i mo┼że utjecati na sporazum Ankare i EU o migrantima. Uostalom, Soros u svakom slu─Źaju smatra da Europa ne bi trebala politiku prema izbjeglicama bazirati na ovom sporazumu. Osim toga, podsje─ça on, predsjednik Turske se poku┼íava pomiriti s Rusijom.

“Jedno je jasno: predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan se poku┼íava na neki na─Źin pomiriti s Rusijom i Vladimirom Putinom. Ne znam koji su njegovi motivi. Mo┼żda ┼żeli ravnote┼żu u odnosima s Rusijom i Europom”, izjavio je milijarder.

Osim toga, Soros je ponovio da je jedan od glavnih uvjeta za spas EU od “smrtne opasnosti”, pomo─ç Ukrajini.

“EU se treba braniti od vanjskih neprijatelja i priznati da je Ukrajina jedan va┼żan resurs kojim raspola┼że za osiguranje vlastite sigurnosti. ┼átite─çi sebe, Ukrajina ┼ítiti i Europu”, smatra milijarder.

Na to je Soros valjda mislio da Ukrajna ┼ítiti Europu od “ratobornih” Rusa, na ─Źijim granicama su se nagomilale vojne snage NATO-saveza. Ina─Źe, nedavno je Sorosa i njegove nevladine udruge, Vladimir Putin izbacio iz Rusije, pod izgovorom da su ┼ípijunske organizacije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,