Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOROS BEZVOLJNO PRIZNAO: EU ne treba računati na pomoć Turske protiv Rusije

SOROS BEZVOLJNO PRIZNAO: EU ne treba računati na pomoć Turske protiv Rusije

soros-eu-turskaU bliskoj budućnosti Europu čekaju novi potresi vezani za migrante, a EU tu ne treba očekivati ​​pomoć od Turske, izjavio je milijarder George Soros u intervjuu za talijanski list “Corriere della Sera”

Prema Sorosevom mišljenju, uskoro će se broj migranata povećati, dok će se odnos Europljana prema njima pogoršati.

Pritom, migrantska kriza – jedan od razloga zbog kojeg se EU našla u “smrtnoj opasnosti” – problem je koji treba riješiti što prije.

Milijarder je naveo da pokušaj državnog puča u Turskoj nesumnjivo povećava razinu nestabilnosti i može utjecati na sporazum Ankare i EU o migrantima. Uostalom, Soros u svakom slučaju smatra da Europa ne bi trebala politiku prema izbjeglicama bazirati na ovom sporazumu. Osim toga, podsjeća on, predsjednik Turske se pokušava pomiriti s Rusijom.

“Jedno je jasno: predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan se pokušava na neki način pomiriti s Rusijom i Vladimirom Putinom. Ne znam koji su njegovi motivi. Možda želi ravnotežu u odnosima s Rusijom i Europom”, izjavio je milijarder.

Osim toga, Soros je ponovio da je jedan od glavnih uvjeta za spas EU od “smrtne opasnosti”, pomoć Ukrajini.

“EU se treba braniti od vanjskih neprijatelja i priznati da je Ukrajina jedan važan resurs kojim raspolaže za osiguranje vlastite sigurnosti. Štiteći sebe, Ukrajina štiti i Europu”, smatra milijarder.

Na to je Soros valjda mislio da Ukrajna štiti Europu od “ratobornih” Rusa, na čijim granicama su se nagomilale vojne snage NATO-saveza. Inače, nedavno je Sorosa i njegove nevladine udruge, Vladimir Putin izbacio iz Rusije, pod izgovorom da su špijunske organizacije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,