Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

soros-rusijaPOD ZABRANOM JE I SVAKI UTJECAJ NA PROSVJEDE, REFERENDUM I SOCIOLOŠKE ANKETE

Rusija je precizirala šta sve uključuje u “političko djelovanje” nevladinih organizacija (NVO) proglašenih za “strane agente”.

Neophodne dopune i preciziranja u zakonu o NVO potpisao je šef države Vladimir Putin, a njima se definira da se političkim djelovanjem smatra “sudjelovanje u prosvjedima i masovnim šetnjama i sva druga djelovanja usmjerena na dostizanje rezultata na izborima ili referendumima”.

Dodatno se ukazuje da će se političkim djelovanjem NVO smatrati monitoring izbora i referenduma, sudjelovanje u radu političkih stranaka, javna obraćanja državnim tijelima sračunata na ukidanje zakona ili drugih pravnih akata. A također: širenje geopolitičkih ocijena, formiranje društvenih političkih pogleda preko anketa i socioloških istraživanja.

Kao područje djelovanja koje nije političko, označeni su: kultura, znanost, sport, umjetnost, zdravstvo, dobrotvorni rad i neke druge slične sfere.

NVO koje djeluju u nabrojanim područjima garantirano je da da njihov rad neće biti smatran političkim kada sudjeluju u akcijama koje su sračunate na odluke državnih organa.

Ova i ovakva zakonska preciziranja Državna Duma je usvojila 20. svibnja, a Savjet Federacije – gornji dom ruskog parlamenta – odobrio 25. svibnja 2016-te godine.

Predsjednik Putin je nedavno izbacio sve nevladine organizacije iz Rusije koje su bile financirane od strane George Sorosa, te sve banke koje su poslovale sa dotičnim
 
(fakti.org)

NATO treba neprijatelje da bi opravdao svoje postojanje i da bi Amerika prodavala oružje članicama
OVO MORATE POGLEDATI: 300 Južnoafričkih vatrogasaca stiglo u Kanadu

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,

reklama