Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

soros-rusijaPOD ZABRANOM JE I SVAKI UTJECAJ NA PROSVJEDE, REFERENDUM I SOCIOLOŠKE ANKETE

Rusija je precizirala šta sve uključuje u “političko djelovanje” nevladinih organizacija (NVO) proglašenih za “strane agente”.

Neophodne dopune i preciziranja u zakonu o NVO potpisao je šef države Vladimir Putin, a njima se definira da se političkim djelovanjem smatra “sudjelovanje u prosvjedima i masovnim šetnjama i sva druga djelovanja usmjerena na dostizanje rezultata na izborima ili referendumima”.

Dodatno se ukazuje da će se političkim djelovanjem NVO smatrati monitoring izbora i referenduma, sudjelovanje u radu političkih stranaka, javna obraćanja državnim tijelima sračunata na ukidanje zakona ili drugih pravnih akata. A također: širenje geopolitičkih ocijena, formiranje društvenih političkih pogleda preko anketa i socioloških istraživanja.

Kao područje djelovanja koje nije političko, označeni su: kultura, znanost, sport, umjetnost, zdravstvo, dobrotvorni rad i neke druge slične sfere.

NVO koje djeluju u nabrojanim područjima garantirano je da da njihov rad neće biti smatran političkim kada sudjeluju u akcijama koje su sračunate na odluke državnih organa.

Ova i ovakva zakonska preciziranja Državna Duma je usvojila 20. svibnja, a Savjet Federacije – gornji dom ruskog parlamenta – odobrio 25. svibnja 2016-te godine.

Predsjednik Putin je nedavno izbacio sve nevladine organizacije iz Rusije koje su bile financirane od strane George Sorosa, te sve banke koje su poslovale sa dotičnim
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,