Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

Rusija je nakon izbacivanja Sorosa iz zemlje zabranila svim nevladinim udrugama (stranim agentima) pristup izborima i utjecanje na ankete

soros-rusijaPOD ZABRANOM JE I SVAKI UTJECAJ NA PROSVJEDE, REFERENDUM I SOCIOLOŠKE ANKETE

Rusija je precizirala ┼íta sve uklju─Źuje u “politi─Źko djelovanje” nevladinih organizacija (NVO) progla┼íenih za “strane agente”.

Neophodne dopune i preciziranja u zakonu o NVO potpisao je ┼íef dr┼żave Vladimir Putin, a njima se definira da se politi─Źkim djelovanjem smatra “sudjelovanje u prosvjedima i masovnim ┼íetnjama i sva druga djelovanja usmjerena na dostizanje rezultata na izborima ili referendumima”.

Dodatno se ukazuje da ─çe se politi─Źkim djelovanjem NVO smatrati monitoring izbora i referenduma, sudjelovanje u radu politi─Źkih stranaka, javna obra─çanja dr┼żavnim tijelima sra─Źunata na ukidanje zakona ili drugih pravnih akata. A tako─Ĺer: ┼íirenje geopoliti─Źkih ocijena, formiranje dru┼ítvenih politi─Źkih pogleda preko anketa i sociolo┼íkih istra┼żivanja.

Kao podru─Źje djelovanja koje nije politi─Źko, ozna─Źeni su: kultura, znanost, sport, umjetnost, zdravstvo, dobrotvorni rad i neke druge sli─Źne sfere.

NVO koje djeluju u nabrojanim podru─Źjima garantirano je da da njihov rad ne─çe biti smatran politi─Źkim kada sudjeluju u akcijama koje su sra─Źunate na odluke dr┼żavnih organa.

Ova i ovakva zakonska preciziranja Dr┼żavna Duma je usvojila 20. svibnja, a Savjet Federacije – gornji dom ruskog parlamenta – odobrio 25. svibnja 2016-te godine.

Predsjednik Putin je nedavno izbacio sve nevladine organizacije iz Rusije koje su bile financirane od strane George Sorosa, te sve banke koje su poslovale sa doti─Źnim
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,