Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO treba neprijatelje da bi opravdao svoje postojanje i da bi Amerika prodavala oružje članicama

NATO treba neprijatelje da bi opravdao svoje postojanje i da bi Amerika prodavala oružje članicama

nato-rusijaNATO je uvijek bio više u napadu nego u obrani, i više u tome da Amerika kontrolira politiku članica Saveza, povećanjem njihova broja

Amerika je uvijek stavljala pritisak na NATO članice kroz naglašavanje militarizma i naravno, da bi prodala puno američkog oružja, kaže pisac i aktivist Stephen Lendman.

U članku on navodi:

Kada je utemeljena u travnju 1949. godine, Rusiji je bila neprijatelj Sjevernoatlantskog saveza samo na papiru, opustošena nakon Drugog svjetskog rata – trebale su godine nakon Staljinove smrti u travnju 1953. godine da se povrati predratna normalnost i mir koji je bio neophodan za obnovu.

Washington kontrolira NATO, pokrivajući 75% njegovog proračuna, on odlučuje o svemu i instalira podređene dužnosnike Saveza koji provode njihovu Agendu.

U vrijeme kada Amerika nije imala neprijatelje, oni su ih izmislili kako bi opravdali NATO-a postojanje – uključujući Miloševića, bin Ladena i Talibane, Sadama, Gadafija, Assada, jemenskie Hute, Al-Shabaab u Somaliji, te nezavisnih demokratske lidere u zemljama koje ne kontrolima Amerika.

Hladno rat 2.0 je mnogo intenzivniji nego njegova starija verzija. Putin je ponižen i besramno obezvrijeđen jer se nije htio nakloniti volji Washingtona, jer Putin želi multi-polarni svijet po međunarodnom pravilu pravnih načela.

Ruski izaslanik pri NATO-u, Alexandr Grushkko, razumije kako američki upravljana organizacija NATO djeluje, koji su njezini ciljevi i načini kojima se opravdava njezino postojanje.

NATO pritišće Europu da prijeti mirnim i dobrim susjedima, Rusiji, koja se prozvala velikom kontradiktornom prijetnjom – a koja u isto vrijeme traži uzajamnu suradnju među svim narodima, svijet na miru, i nuklearno razoružanje, baš u suprotnosti sa američkom Agendom.

“Ruska diplomacija ne može promijeniti NATO-ov bijes za ratom, ako vode beskrajne ratove, rušeći mir i stabilnost, potiču američke ratoborno interese “od Grenlanda do Kaspijskog mora, a od Arktičkog oceana do Levanta”, rekao je Grushko.

“Pitanje je sada, gdje je SAD i gdje je Kaspijsko more”, tisućama kilometara udaljeni jedni od drugoga, Moskva ne bi dopustila da jezero postane područje nad kojim će dominirati NATO politika, koncentrirajući svoju vojnu snagu unutar svojih granica, suprotnost američkoj imperijalnoj bazi.

Izazivajući Moskvu vodstvom američkih NATO trupe i ratnih brodova u blizini njihovih granica, instaliravajući takozvane raketne sustave za “obranu”, da bi spriječili nepostojeću “rusku agresiju”, ocrnjujući ​​njegovu legitimnost, te ga lažno nazvavši američkom najvećom prijetnjom koja prijeti sukobom Istoka i Zapada uz pomoć super-oružja koji bi moglo završiti sav život na zemlji.

Istina je suprotna, daleko je od američkih namjernih velikih laži, ponižavajući Putina, tvrdeći da on ugrožava kontinentalnu sigurnost, ignorirajući njegovu nadmoćnu ulogu mirotvorca.

Umjesto da Europa traži miran, kooperativni odnos sa svojim važnim ruskim susjedom, ona dopušta da ju nasilnički Washington siluje i pretvara u imperijalistički alat – koji samo šteti njezinoj dobrobiti i sigurnosti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,