Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO treba neprijatelje da bi opravdao svoje postojanje i da bi Amerika prodavala oru┼żje ─Źlanicama

NATO treba neprijatelje da bi opravdao svoje postojanje i da bi Amerika prodavala oru┼żje ─Źlanicama

nato-rusijaNATO je uvijek bio vi┼íe u napadu nego u obrani, i vi┼íe u tome da Amerika kontrolira politiku ─Źlanica Saveza, pove─çanjem njihova broja

Amerika je uvijek stavljala pritisak na NATO ─Źlanice kroz nagla┼íavanje militarizma i naravno, da bi prodala puno ameri─Źkog oru┼żja, ka┼że pisac i aktivist Stephen Lendman.

U ─Źlanku on navodi:

Kada je utemeljena u travnju 1949. godine, Rusiji je bila neprijatelj Sjevernoatlantskog saveza samo na papiru, opusto┼íena nakon Drugog svjetskog rata – trebale su godine nakon Staljinove smrti u travnju 1953. godine da se povrati predratna normalnost i mir koji je bio neophodan za obnovu.

Washington kontrolira NATO, pokrivaju─çi 75% njegovog prora─Źuna, on odlu─Źuje o svemu i instalira podre─Ĺene du┼żnosnike Saveza koji provode njihovu Agendu.

U vrijeme kada Amerika nije imala neprijatelje, oni su ih izmislili kako bi opravdali NATO-a postojanje – uklju─Źuju─çi Milo┼íevi─ça, bin Ladena i Talibane, Sadama, Gadafija, Assada, jemenskie Hute, Al-Shabaab u Somaliji, te nezavisnih demokratske lidere u zemljama koje ne kontrolima Amerika.

Hladno rat 2.0 je mnogo intenzivniji nego njegova starija verzija. Putin je poni┼żen i besramno obezvrije─Ĺen jer se nije htio nakloniti volji Washingtona, jer Putin ┼żeli multi-polarni svijet po me─Ĺunarodnom pravilu pravnih na─Źela.

Ruski izaslanik pri NATO-u, Alexandr Grushkko, razumije kako ameri─Źki upravljana organizacija NATO djeluje, koji su njezini ciljevi i na─Źini kojima se opravdava njezino postojanje.

NATO priti┼í─çe Europu da prijeti mirnim i dobrim susjedima, Rusiji, koja se prozvala velikom kontradiktornom prijetnjom – a koja u isto vrijeme tra┼żi uzajamnu suradnju me─Ĺu svim narodima, svijet na miru, i nuklearno razoru┼żanje, ba┼í u suprotnosti sa ameri─Źkom Agendom.

“Ruska diplomacija ne mo┼że promijeniti NATO-ov bijes za ratom, ako vode beskrajne ratove, ru┼íe─çi mir i stabilnost, poti─Źu ameri─Źke ratoborno interese “od Grenlanda do Kaspijskog mora, a od Arkti─Źkog oceana do Levanta”, rekao je Grushko.

“Pitanje je sada, gdje je SAD i gdje je Kaspijsko more”, tisu─çama kilometara udaljeni jedni od drugoga, Moskva ne bi dopustila da jezero postane podru─Źje nad kojim ─çe dominirati NATO politika, koncentriraju─çi svoju vojnu snagu unutar svojih granica, suprotnost ameri─Źkoj imperijalnoj bazi.

Izazivaju─çi Moskvu vodstvom ameri─Źkih NATO trupe i ratnih brodova u blizini njihovih granica, instaliravaju─çi takozvane raketne sustave za “obranu”, da bi sprije─Źili nepostoje─çu “rusku agresiju”, ocrnjuju─çi ÔÇőÔÇőnjegovu legitimnost, te ga la┼żno nazvav┼íi ameri─Źkom najve─çom prijetnjom koja prijeti sukobom Istoka i Zapada uz pomo─ç super-oru┼żja koji bi moglo zavr┼íiti sav ┼żivot na zemlji.

Istina je suprotna, daleko je od ameri─Źkih namjernih velikih la┼żi, poni┼żavaju─çi Putina, tvrde─çi da on ugro┼żava kontinentalnu sigurnost, ignoriraju─çi njegovu nadmo─çnu ulogu mirotvorca.

Umjesto da Europa tra┼żi miran, kooperativni odnos sa svojim va┼żnim ruskim susjedom, ona dopu┼íta da ju nasilni─Źki Washington siluje i pretvara u imperijalisti─Źki alat – koji samo ┼íteti njezinoj dobrobiti i sigurnosti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,