Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » KAKO OPRAVDATI SRAMOTU: Izrael pokušao oboriti špijunski dron sa čak 3 Patriot rakete

KAKO OPRAVDATI SRAMOTU: Izrael pokušao oboriti špijunski dron sa čak 3 Patriot rakete

rusija-dronIzraelski mediji saopćili su da bi dron koji je u nedjelju ušao u zračni prostor te zemlje iz Sirije mogao pripadati ruskoj vojsci

“Istraga incidenta je pokazala da se, vjerojatno, radi o drone modela ‘Searcher’ koji Rusi koriste u Siriji”, navodi se na sajtu lokalne televizije.

U press-službi izraelske vojske odbili su komentirati taj incident.

Izraelska PZO je pokušala oboriti dron iznad Golandske visoravni, međutim 3 rakete kojima je letjelica gađana su promašile svoju metu, a dron se vratio u Siriju.

Bespilotna letjelica “Searcher” se proizvodi u Rusiji po izraelskoj licenci i koristi se u vojsci pod nazivom “Forpost”.

Tijekom posljednjih nekoliko godina PZO je više puta obarala dronove koji su ulazili u zračni prostor Izraela kako sa sjevera, tako i sa juga – iz pojase Gaze.

Podsjetimo, SAD i Izrael su 6. srpnja testirale šesti sustav PZO.

Rakete kojima su Izraelci pokušali oboriti dron, prema svemu sudeći su bile rakete tipa Patriot. Cijena jedinice Patriot se kreće od 1 do 8 milijuna dolara.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,