Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZELENO SVJETLO PREDSJEDNIKU AMERIKE: Republikanci napokon nominirali Donalda Trumpa za predsjednika Sjedinjenih Država

ZELENO SVJETLO PREDSJEDNIKU AMERIKE: Republikanci napokon nominirali Donalda Trumpa za predsjednika Sjedinjenih Država

trump-republikanciSCENARIJ “STRANAČKOG BUNTA” NIJE USPIO – MILIJARDER POTREBNU VEĆINU DOBIO POSLIJE SAT I NEŠTO

Republikanska stranke je noćas – na svojoj konvenciji u Clevelandu, glavnom gradu Ohia – nominirala Donalda Trumpa za svog kandidata za predsjednika SAD na izborima koji će se održati 8. studenog.

Scenarij “stranačkog bunta” nije uspio.

Trumpu je bilo potrebno da dobije glasove 1.237 (od ukupno 2.472) delegata kongresa i on ih je dobio – sat i nešto nakon početka glasovanja. Sasvim precizno: dobio je 1.725 glasova.

Stjecajem okolnosti, prevagnuli su glasovi matične države New York. A glasovanje njujorškog izaslanstva je objavio jedan od njegovih sinova – Donald Trump-mlađi:

“Imam neizrecivu čast da proglasim da je 89 glasova države New York dobio Donald Trump. Država New York je opet u igri”.

Donald-mlađi je u nastavku rekao: “Čestitam, oče. Mi te volimo! “

Na ovo se sportska arena Quicken Loans Arena digla na noge i počela aplaudirati.

Točno prema scenariju, počelo je emitiranje čuvene pjesme “New York, New York”.

Kongres je odmah potom utvrdio kandidaturu guvernera Indiane Michaela Pensa za potpredsjednika SAD.

Trump je ishod glasovanja prokomentirao riječima: “Postati kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD – to je takva čast! Činit ću sve što je u mojoj moći da vas ne iznevjerim!”

Prema republikanskim izbornim pravilima, preostaje da Donald Trump formalno da suglasnost na nominaciju, odnosno – da pristaje biti predsjednički kandidat stranke.

To će se dogoditi posljednjeg dana (21. srpnja) rada kongresa.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,