Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » UDARNA VIJEST: 28 stranica TAJNOG DOKUMENTA koji je javno objavljen otkrile da su Saudijci pomagali napadačima 11. rujna i to prikrili

UDARNA VIJEST: 28 stranica TAJNOG DOKUMENTA koji je javno objavljen otkrile da su Saudijci pomagali napadačima 11. rujna i to prikrili

11-rujna-arabija-dokumentiTajni dokument na 28 stranica o tome tko je imao prste 11. rujna 2001. godine u rušenju Tornjeva blizanaca je jučer napokon pušten u javnost i potvrdio da je to bio “POSAO IZNUTRA”. On pokazuju da je Saudijska Arabija organizirala i pomagala otmičare

Američki kongres i službeno je objavio 28 stranica koje su do danas 15 godina strogo čuvane, a tiču ​​se informacija o događajima 11. rujna kada je Al Kaida napala Tornjeve bliznce u New Yorku.

Dokument od 28 stranica je objavljen nakon što su obitelji žrtava izvršile pritisak na sam Kongres.

 

Također, ovaj dokument je otkrio da je Saudijska Arabija bila na bilo koji način umiješana u teroristički napad na SAD.

Prema navodima iz ovog izvještaja neki od terorista koji su napali Ameriku 11. rujna 2001. bili su u kontaktu s pojedinim saudijskim dužnosnicima i obavještajnim časnicima.

“Objavljivanjem ovih podataka će dati odgovore na mnoga pitanja i pružit će mogućnost da se odgovorni za napad privedu pravdi”, rekao je predstavnik demokrata Steven Lynch, jedan od najglasnijih zagovarača da se ovaj dokument predstavi javnosti.

 

Čak su navodno dobijali i pomoć od tih dužnosnika.

Prema dokumentu, pojedini otmičari aviona su bili u kontaktu sa saudijskim dužnosnicima, koji su im pomagali u napadima. Kako se navodi, jedan od njih je saudijski dužnosnik Osama Basnan, za kojeg se smatra da je lažnu putovnicu dobio od veleposlanika Saudijske Arabije u SAD kako bi doputovao u Houston 2002. godine da bi se susreo s otmičarima zrakoplova, te da mu je za taj put značajna sredstva osigurala saudijska kraljevska obitelj.

U tajnim papirima se pominje još jedno ime, a riječ je o Abduli bin Ladenu, koji je radio za saudijsku Ambasadu u Washingtonu, i koji je nešto kasnije identificiran kao polubrat Osame bin Ladena.

 

Podsjetimo, pitanje objavljivanja tajnih 28 stranica izvještaja Kongresa SAD o napadu 11. rujna, stvorilo je ozbiljan razdor među bivšim članovima državne komisije koja je istraživala terorističke napade u New Yorku i Washingtonu 2001. godine, piše “Guardian”.

Dijelovi izvještaja govore o umiješanosti dužnosnika Saudijske Arabije u pomaganje otmičarima zrakoplova, izbačeni su ili bitno umanjeni, ističe se u tekstu londonskog lista.

Članak povjerenstva iz redova republikanaca John F. Lehmann, koji se sukobio sa šefovima tog državnog tijela, rekao je da vjeruje da postoje jasni dokazi da su službenici saudijske vlade bili dio terorističke mreže koja je pomogla otmičarima, eto i to je dokazano.

Istraga je pokazala i da je 1999. godine bila organizirana probna verzija 11. rujna, kako bi se utvrdila sigurnost američkih zrakoplovnih kompanija, kao i da je u toj akciji sudjelovao izvjesni Muhamed el Kudein.

Dokument je bivši predsjednik George Bush označio kao nacionalnu tajnu kako bi zaštitio obavještajne izvore.

 

Vlast Saudijske Arabije je zaprijetila administraciji predsjednika SAD Baracka Obame da će rasprodati imovinu u SAD u vrijednosti od 750 milijardi dolara ako Kongres usvoji zakon koji bi omogućio da se saudijskoj državi sudi za umiješanost u terorističke napade 11. rujna 2001.

Prijetnju koja bi mogla imati ne samo ekonomske već i ozbiljne diplomatske posljedice administraciji Baracka Obame donio je saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir koji je posjetio Washington.

Saudijska Arabija je najavila da će ukoliko SAD uperi prst u njih kao pomagače koji su teroristima dali potporu za terorističke napade u rujnu 2001. prodati vrijednosne papire i drugu imovinu u SAD od 750 milijardi dolara.

Procjene ekonomista su da bi takav potez američkog saveznika na Bliskom istoku mogao čak i poljuljati dolar. Drugi veliki problem je vojna suradnja. SAD i Saudijska Arabija tradicionalni su partneri, a u borbi za prevlast u muslimanskom svijetu između ove zemlje i Irana SAD je otvoreno na strani Saudijaca. Na istoj su strani i u Siriji.

Napetost između dvije strane će se povećati ovom objavom objavi i posljednjim poglavljem istrage o napadima 11. rujna 2001. koji su teroristi Al Kaide izveli na SAD.

Prva stranica dokumenta:

dokument-11

Trump je to već odavno znao:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

(thefreethoughtproject.com,sputniknews.com,beograd.in)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,