Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » UDARNA VIJEST: 28 stranica TAJNOG DOKUMENTA koji je javno objavljen otkrile da su Saudijci pomagali napada─Źima 11. rujna i to prikrili

UDARNA VIJEST: 28 stranica TAJNOG DOKUMENTA koji je javno objavljen otkrile da su Saudijci pomagali napada─Źima 11. rujna i to prikrili

11-rujna-arabija-dokumentiTajni dokument na 28 stranica o tome tko je imao prste 11. rujna 2001. godine u ru┼íenju Tornjeva blizanaca je ju─Źer napokon pu┼íten u javnost i potvrdio da je to bio “POSAO IZNUTRA”. On pokazuju da je Saudijska Arabija organizirala i pomagala otmi─Źare

Ameri─Źki kongres i slu┼żbeno je objavio 28 stranica koje su do danas 15 godina strogo ─Źuvane, a ti─Źu ÔÇőÔÇőse informacija o doga─Ĺajima 11. rujna kada je Al Kaida napala Tornjeve bliznce u New Yorku.

Dokument od 28 stranica je objavljen nakon ┼íto su obitelji ┼żrtava izvr┼íile pritisak na sam Kongres.

 

Tako─Ĺer, ovaj dokument je otkrio da je Saudijska Arabija bila na bilo koji na─Źin umije┼íana u teroristi─Źki napad na SAD.

Prema navodima iz ovog izvje┼ítaja neki od terorista koji su napali Ameriku 11. rujna 2001. bili su u kontaktu s pojedinim saudijskim du┼żnosnicima i obavje┼ítajnim ─Źasnicima.

“Objavljivanjem ovih podataka ─çe dati odgovore na mnoga pitanja i pru┼żit ─çe mogu─çnost da se odgovorni za napad privedu pravdi”, rekao je predstavnik demokrata Steven Lynch, jedan od najglasnijih zagovara─Źa da se ovaj dokument predstavi javnosti.

 

─îak su navodno dobijali i pomo─ç od tih du┼żnosnika.

Prema dokumentu, pojedini otmi─Źari aviona su bili u kontaktu sa saudijskim du┼żnosnicima, koji su im pomagali u napadima.┬áKako se navodi, jedan od njih je saudijski du┼żnosnik Osama Basnan, za kojeg se smatra da je la┼żnu putovnicu dobio od veleposlanika Saudijske Arabije u SAD kako bi doputovao u Houston 2002. godine da bi se susreo s otmi─Źarima zrakoplova, te da mu je za taj put zna─Źajna sredstva osigurala saudijska kraljevska obitelj.

U tajnim papirima se pominje jo┼í jedno ime, a rije─Ź je o Abduli bin Ladenu, koji je radio za saudijsku Ambasadu u Washingtonu, i koji je ne┼íto kasnije identificiran kao polubrat Osame bin Ladena.

 

Podsjetimo, pitanje objavljivanja tajnih 28 stranica izvje┼ítaja Kongresa SAD o napadu 11. rujna, stvorilo je ozbiljan razdor me─Ĺu biv┼íim ─Źlanovima dr┼żavne komisije koja je istra┼żivala teroristi─Źke napade u New Yorku i Washingtonu 2001. godine, pi┼íe “Guardian”.

Dijelovi izvje┼ítaja govore o umije┼íanosti du┼żnosnika Saudijske Arabije u pomaganje otmi─Źarima zrakoplova, izba─Źeni su ili bitno umanjeni, isti─Źe se u tekstu londonskog lista.


─îlanak povjerenstva iz redova republikanaca John F. Lehmann, koji se sukobio sa ┼íefovima tog dr┼żavnog tijela, rekao je da vjeruje da postoje jasni dokazi da su slu┼żbenici saudijske vlade bili dio teroristi─Źke mre┼że koja je pomogla otmi─Źarima, eto i to je dokazano.

Istraga je pokazala i da je 1999. godine bila organizirana probna verzija 11. rujna, kako bi se utvrdila sigurnost ameri─Źkih zrakoplovnih kompanija, kao i da je u toj akciji sudjelovao izvjesni Muhamed el Kudein.

Dokument je biv┼íi predsjednik George Bush ozna─Źio kao nacionalnu tajnu kako bi za┼ítitio obavje┼ítajne izvore.

 

Vlast Saudijske Arabije je zaprijetila administraciji predsjednika SAD Baracka Obame da ─çe rasprodati imovinu u SAD u vrijednosti od 750 milijardi dolara ako Kongres usvoji zakon koji bi omogu─çio da se saudijskoj dr┼żavi sudi za umije┼íanost u teroristi─Źke napade 11. rujna 2001.

Prijetnju koja bi mogla imati ne samo ekonomske ve─ç i ozbiljne diplomatske posljedice administraciji Baracka Obame donio je saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir koji je posjetio Washington.

Saudijska Arabija je najavila da ─çe ukoliko SAD uperi prst u njih kao pomaga─Źe koji su teroristima dali potporu za teroristi─Źke napade u rujnu 2001. prodati vrijednosne papire i drugu imovinu u SAD od 750 milijardi dolara.

Procjene ekonomista su da bi takav potez ameri─Źkog saveznika na Bliskom istoku mogao ─Źak i poljuljati dolar. Drugi veliki problem je vojna suradnja. SAD i Saudijska Arabija tradicionalni su partneri, a u borbi za prevlast u muslimanskom svijetu izme─Ĺu ove zemlje i Irana SAD je otvoreno na strani Saudijaca. Na istoj su strani i u Siriji.

Napetost izme─Ĺu dvije strane ─çe se pove─çati ovom objavom objavi i posljednjim poglavljem istrage o napadima 11. rujna 2001. koji su teroristi Al Kaide izveli na SAD.

Prva stranica dokumenta:

dokument-11

Trump je to ve─ç odavno znao:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

(thefreethoughtproject.com,sputniknews.com,beograd.in)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,