Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN SE RAZLJUTIO: Rusija će osvetiti teroristima koji su napali na dan ‘Pada Bastille’

PUTIN SE RAZLJUTIO: Rusija će osvetiti teroristima koji su napali na dan ‘Pada Bastille’

putin-ljutnja-francuskaPredsjednik Putin je rekao da je Rusija spremna raditi s Francuskom kako bi tražila osvetu protiv terorista koji su počinili masakr na dan pada Bastille u Nici

Putin je pozvao svjetske vođe da se pridruže u borbi protiv ekstremista, rekavši da “teroristi razumiju samo silu, i da je moraju iskoristiti”.

Kremlj je izjavio da je Ruaija spremna raditi s Francuskom na svim antiterorističkim operacijama nakon ovog strašnog napada u kojem je poginulo najmanje 84 osobe.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31-godišnji Tunižanin, otac troje djece koji živi u Nici, vozio je kamion i gazio gomilu koja je gledala vatromet na rivi na praznik dana pada Bastille.

ISIS je navodno preuzeo odgovornost za napad, a svjedoci su izjavili da je muškarac vikao “Allahu Akbar”.

Vladimir Putin je pozvao čovječanstvo da se ujedini kako bi se pobijedilo terorizam i poslao osobni telegram francuskom predsjedniku Francois Hollandeu.

Govoreći na azijsko-europskom summitu održanom u Monogolija, ruski premijer Dmitrij Medvedev je rekao: “Terorizam nema granica te je česta opasnost i za Europu i Aziju. Kao i sada, napad je donio 80 žrtava, uključujući djecu i veliki broj turista.

“Prema izvješćima medija postoje među žrtvama i ruski građani.”

“Moramo pronaći odgovore na te izazove, pokazati solidarnost, učiniti sve što je u našoj moći da se borimo protiv terorizma.

“Pogotovo jer teroristi i njihovi sponzori razumiju samo silu, i mi ju moramo iskoristiti.”

Kremlj je već pokrećnuo teške napade na ISIS u Siriji i Iraku.

Ranije ovog mjeseca džihadisti su oborili ruski helikopter, što je izazvalo žestoke reakcije u Kremlju, koji je na to odgovrio dugotrajnom akcijom bombaridiranja terorističkih ciljeva.

Bilo je i izvještaja da je napad u Nici zapravo bio odgovor za ubojstvo ISIS-ovog zapovjednika Omar the Chechen.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio: “Predsjednik Putin je poslao telegram francuskom kolegi predsjedniku Hollandeu, u kojem je izrazio duboku sućut nakon tog nehumanog, barbarskog terorističkog napada”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,