Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » SAD ORGANIZIRAO UDAR U TURSKOJ ZBOG PRIBLIŽAVANJA RUSIJI? Amerika izjavila da bi ostali partner Turske i da je vojni udar uspio

SAD ORGANIZIRAO UDAR U TURSKOJ ZBOG PRIBLIŽAVANJA RUSIJI? Amerika izjavila da bi ostali partner Turske i da je vojni udar uspio

sad-kapi-turskaSjedinjene Države ostat će u dobrim odnosima s turskom vojskom koja je u NATO savezu i ako državni udar u Turskoj uspije, izjavio je predsjednik američkog Odbora za nacionalnu sigurnost Michael Makaul

Washington će zadržati dobre odnose s turskom vojskom u slučaju uspješnog državnog udara, rekao je Makaul.

Kako je to moguće? Pa što Washington održava dobre odnose i sa novim vladama koje nisu sukladne ciljevima Zapadne politike? Vrlo teško.

“Naša vojska je u vrlo dobrim odnosima s turskom vojskom. Ako se ovaj državni udar odigrao i bude uspješan, smatram da je nastavak takvog odnosa s našim saveznikom iz NATO-a od najvećeg značaja”, izjavio je Makaul u intervjuu za “Fox News”.

Kongresmen smatra da je turska vojska politiku predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana vidjela kao “pomalo opasnu” po državnu sigurnost.

“Budući da je njegova (turska) vojska malo sekularnija, a predsjednik Erdogan malo više na islamskoj strani kuće”, tvrdi Makaul.

“S nedavnim napadom na aerodromu u Istanbulu, s Daesu-ovim napadima, s Rusijom u toj regiji, smatram da je ono što sada vidite državni udar koji je odgovor na neke od tih politika”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,