Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Simulacija invazije na SAD? Provokativan video kineske kompanije (VIDEO)

Simulacija invazije na SAD? Provokativan video kineske kompanije (VIDEO)

kina-videoIako klip simulira invaziju na nepoznato otok i naciju, sve protivničke jedinice napravljene su tako da izrazito liče na američke, dok je baza koju Kinezi napadaju skoro identična američkoj bazi na japanskom otoku Okinawa

Simultano s održavanjem vojne parade u Pekingu, kineski tehno-gigant Tencent objavio je 3D animirani video u kojem se simulira invazija na “nepoznato otok i naciju”, premda su sve protivničke jedinice napravljene tako da izrazito liče na američke, dok je baza koju Kinezi napadaju skoro identična američkoj bazi na japanskom otoku Okinawa .

Iako nije eksplicitno navedeno, prema nevjerojatnim sličnostima vidi se da se u videu radi o ratu sa SAD.

U provokativnom i kontroverznom videu, visoko kvalitetnom 3D animacijom prikazan je hipotetički scenarij u kojem se Kina nakon iznenadog napada mobilizira i kreće u kontra – napad.

Video traje pet minuta i počinje napadom na kinesku bazu koji traje 15-ak sekundi. Nakon toga kreće simulacija kineskog odgovora, odnosno invazije s mora, zemlje i zraka.

Video zavrÅ¡ava tako Å¡to Narodnooslobodilačka armija Kine trijumfalno ističe svoju zastavu na osvojenom otoku, dok se vidi slogan “Volimo mir, ali smo spremni na rat”.
 

 
(newsweek.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , ,