Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OBAMA UMALO ZAVRŠIO NA HITNOJ – AMERIKANCI BEZ RIJEČI: Tsipras predložio savezništvo s Rusijom!

OBAMA UMALO ZAVRŠIO NA HITNOJ – AMERIKANCI BEZ RIJEČI: Tsipras predložio savezništvo s Rusijom!

obama-pitanjeGrčki list Kathimerini izvještava kako je na svečanoj večeri rukovodilaca zemalja članica NATO, upriličenoj u Varšavi, premijer Grčke, Alexis Tsipras predložio Savezu prekd sukobas Moskvom, ne bi li se s njenom pomoći riješila kriza u Siriji

Na njegove riječi oštro je odgovorio predsjednik SAD, Barack Obama, koji je grčkom premijeru posavjetovao nek “o tome (bolje) porazgovara sa svojim drugarom Putinom”.

Kathimerini piše da je na summitu NATO u Varšavi premijer Grčke, Alexis Tsipras pozvao rukovoditelje Saveza da obustave neprijateljstva s Moskvom. Za to, međutim, od američkog predsjednika zaradio ozbiljan ukor.

Mediji su već pisali o tome kako je na svečanoj večeri rukovodilaca Saveza Tsipras – istupivši za suradnju s Vladimirom Putinom radi rješavanja sirijske krize – narušio zajednički konsenzus.

Barack Obama je, međutim, njegove prijedloge momentalno razgromio.

Ovu informaciju potvrdio je i ministar obrane Grčke, Panos Kamenos. Po njegovim riječima – na Tsiprasove riječi američki predsjednik je reagirao riječima: “to (bolje) da kažete Vašem drugaru Putinu”.

Kamenos je i pored toga izjavio da Atena i Washington i nadalje održavaju “izvanredne odnose”.
 
(RT / Prijevod: Vaseljenska TV)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,