Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OBAMA UMALO ZAVR┼áIO NA HITNOJ – AMERIKANCI BEZ RIJE─îI: Tsipras predlo┼żio savezni┼ítvo s Rusijom!

OBAMA UMALO ZAVR┼áIO NA HITNOJ – AMERIKANCI BEZ RIJE─îI: Tsipras predlo┼żio savezni┼ítvo s Rusijom!

obama-pitanjeGr─Źki list Kathimerini izvje┼ítava kako je na sve─Źanoj ve─Źeri rukovodilaca zemalja ─Źlanica NATO, uprili─Źenoj u Var┼íavi, premijer Gr─Źke, Alexis Tsipras predlo┼żio Savezu prekd sukobas Moskvom, ne bi li se s njenom pomo─çi rije┼íila kriza u Siriji

Na njegove rije─Źi o┼ítro je odgovorio predsjednik SAD, Barack Obama, koji je gr─Źkom premijeru posavjetovao nek “o tome (bolje) porazgovara sa svojim drugarom Putinom”.

Kathimerini pi┼íe da je na summitu NATO u Var┼íavi premijer Gr─Źke, Alexis Tsipras pozvao rukovoditelje Saveza da obustave neprijateljstva s Moskvom. Za to, me─Ĺutim, od ameri─Źkog predsjednika zaradio ozbiljan ukor.

Mediji su ve─ç pisali o tome kako je na sve─Źanoj ve─Źeri rukovodilaca Saveza Tsipras – istupiv┼íi za suradnju s Vladimirom Putinom radi rje┼íavanja sirijske krize – naru┼íio zajedni─Źki konsenzus.

Barack Obama je, me─Ĺutim, njegove prijedloge momentalno razgromio.

Ovu informaciju potvrdio je i ministar obrane Gr─Źke, Panos Kamenos. Po njegovim rije─Źima – na Tsiprasove rije─Źi ameri─Źki predsjednik je reagirao rije─Źima: “to (bolje) da ka┼żete Va┼íem drugaru Putinu”.

Kamenos je i pored toga izjavio da Atena i Washington i nadalje odr┼żavaju “izvanredne odnose”.
 
(RT / Prijevod: Vaseljenska TV)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,