Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI ┼áOKANTAN UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve ─Źlanice da iza─Ĺu iz EU!

NOVI ┼áOKANTAN UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve ─Źlanice da iza─Ĺu iz EU!

orban-brexitMa─Ĺarski premijer Viktor Orban krivi Europsku komisiju za krizu u Europskoj uniji i poziva dr┼żave ─Źlanice da povuku ovlasti iz ruku Bruxellesa

Orban, u uvodniku koji ─çe u cjelini biti objavljen u izdanju njema─Źkog lista “Frankfurter Allgemeine Zeitung” u ponedjeljak, poziva da se stavi to─Źka na “idealiziranje europskog projekta” i ukazuje na izlazak Velike Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Europske komisije.

Ma─Ĺarski premijer u tekstu ka┼że da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-─Źlanog bloka i prekomjernih tro┼íkova nekih dr┼żava ─Źlanica “uz pre┼íutno odobrenje” Povjerenstva, za koju tvrdi da je trebao sprije─Źiti i jedno i drugo.

Oba najve─ça europska postignu─ça, zajedni─Źka valuta i jedinstveno tr┼żi┼íte koje je za┼íti─çeno Schengen zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban i dodaje da je osobno pomogao u spa┼íavanju Europe i na─Źina ┼żivota svog naroda tako ┼íto je zatvorio granice Ma─Ĺarske za migrante.

Ma─Ĺarski premijer u uvodniku isti─Źe da bi ravnote┼ża mo─çi unutar EU trebala promijeniti u korist nacionalnih dr┼żava nad europskim institucijama.

Orban je izazvao bijes predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera kada je odbio prihvatiti njegov prijedlog o sustavu kvota za naseljavanje migranata koji sti┼żu u Europu, podsje─ça francuska agencija, dodaju─çi da je Orban najglasniji isto─Źnoeuropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.
 
(Newsweek)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,