Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI ŠOKANTAN UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve članice da izađu iz EU!

NOVI ŠOKANTAN UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve članice da izađu iz EU!

orban-brexitMađarski premijer Viktor Orban krivi Europsku komisiju za krizu u Europskoj uniji i poziva države članice da povuku ovlasti iz ruku Bruxellesa

Orban, u uvodniku koji će u cjelini biti objavljen u izdanju njemačkog lista “Frankfurter Allgemeine Zeitung” u ponedjeljak, poziva da se stavi točka na “idealiziranje europskog projekta” i ukazuje na izlazak Velike Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Europske komisije.

Mađarski premijer u tekstu kaže da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-članog bloka i prekomjernih troškova nekih država članica “uz prešutno odobrenje” Povjerenstva, za koju tvrdi da je trebao spriječiti i jedno i drugo.

Oba najveća europska postignuća, zajednička valuta i jedinstveno tržište koje je zaštićeno Schengen zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban i dodaje da je osobno pomogao u spašavanju Europe i načina života svog naroda tako što je zatvorio granice Mađarske za migrante.

Mađarski premijer u uvodniku ističe da bi ravnoteža moći unutar EU trebala promijeniti u korist nacionalnih država nad europskim institucijama.

Orban je izazvao bijes predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera kada je odbio prihvatiti njegov prijedlog o sustavu kvota za naseljavanje migranata koji stižu u Europu, podsjeća francuska agencija, dodajući da je Orban najglasniji istočnoeuropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.
 
(Newsweek)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,