Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » OD OVOGA BOLI GLAVA: Ruski lovci šeste generacije će biti opremljeni elektromagnetskim oružjem

OD OVOGA BOLI GLAVA: Ruski lovci šeste generacije će biti opremljeni elektromagnetskim oružjem

elektomagn-oru-lovacRuski lovci šeste generacije mogli bi biti opremljeni elektromagnetskim topovima, izjavio je savjetnik prvog zamjenika generalnog direktora koncerna “Radio-elektroničke tehnologije”, Vladimir Mihejev

Prema riječima Mihejeva, trenutno se radi na razvoju radio-elektronskog naoružanja koje bi moglo biti primijenjeno kako bi se u potpunosti uništavale neprijateljske elektroničke komponente.

On tvrdi da će energiju za taj elektromagnetski impuls moći proizvesti svaki moderni avion, s obzirom na to da će letjelice predstavljati određenu vrstu “letećih elektrostanica” sposobnih generirati na desetke kilovata električne energije.

Govoreći o samom oružju, Mihejev je objasnio da je riječ o supervisokim frekvencijama koje se dobivaju iz te energije i pojačavaju specijalnim antenama, koje će imati jačinu stotina megavata, ili čak nekoliko gigavata.

“Gdje god da uperimo tu energiju, moći ćemo bilo koje tijelo dovedesti do izuzetnog usijanja”, rekao je on.

Mihejev je dodao da već danas određeno elektromagnetsko oružje uspješno funkcionira, i to na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,