Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » U slučaju rata s Rusijom vojska NATO-a će biti uništena! Male zemlje će brojiti mrtve, a Amerika će pobjeći natrag kući

U slučaju rata s Rusijom vojska NATO-a će biti uništena! Male zemlje će brojiti mrtve, a Amerika će pobjeći natrag kući

putin-rukeMasovne vojne vježbe koje NATO održava u Poljskoj ne uzimaju u obzir da bi u uvjetima stvarne borbe vojska NATO Saveza bila uništena, navodi list “Huffington post”

Početkom lipnja u Poljskoj je počela vojna vježba “Anakonda 2016” tijekom koje je nekoliko stotina američkih, britanskih i poljskih vojnika sletjelo u središnji dio zemlje da bi razradili postupke u slučaju rata s Rusijom.

Međutim, u uvjetima realnog sukoba vojska NATO-a bila bi u smrtnoj zamci, navodi list.

“Zona iskrcavanja trupa nalazi se samo 290 kilometara od vojne baze u Kalinjingradu, tj. nadohvat ruskih raketa namijenjenih obaranju zrakoplova tipa nespretnog C-17, koji mora usporiti da bi izbacio padobrance. Na zemlji bi lako naoružani vojnici postali laka meta za ruske bespilotne letjelice i tešku artiljeriju”, navodi se u članku.

Tijekom vježbi vojska NATO-a također bi trebala osigurati kopneni koridor prema Litvi za američke oklopne transportere “striker”.

U stvarnosti, tehnika bi bila zarobljena između baze u Kalinjingradu i Bjelorusije, saveznika Rusije, u tzv. “unakrsnoj vatri”, naglašava “Huffington post”.

List navodi podatke izvješća istraživačkog centra RAND prema kojem vojska NATO-a ne bi mogla čak ni odstupiti i bila bi na mjestu uništena.

“Huffington post” također navodi da bi još jedna prepreka za vojsku Saveza bila i jezična barijera i kulturne razlike između vojnika različitih država, što bi ometalo koordinaciju djelovanja.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,