Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Arnold Schwarzenegger: Ja sam odustao mesa za dobrobit ─Źovje─Źanstva

Arnold Schwarzenegger: Ja sam odustao mesa za dobrobit ─Źovje─Źanstva

arnold-mesoZvijezda filma “Terminator” i biv┼íi guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je pozvao ─Źlanove javnosti da se odreknu mesa i prebace se na biljnu prehranu “za dobrobit ─Źovje─Źanstva”

U suradnji s Jamesom Cameronom, Arnie ┼íiri poruku “manje mesa, manje topline, vi┼íe ┼żivota”.

Nedavno se Arnold Schwarzenegger udru┼żio s “Wild Conservation Society” radi podizanja svijesti o problemu krivolova. U tom videu, on je jasno rekao da ─çe krivolovci platiti za svoje zlo─Źine protiv ─Źovje─Źnosti kao i za ubijanje Afri─Źkih slonova radi njihovih kljova ┼íto ─çe vjerojatno dovesti do njihovog izumiranja u sljede─çem desetlje─çu.

Sada se, biv┼íi bodybuilder, guverner Kalifornije i glumac udru┼żio s James Cameronom, redateljem Avatara, zastupnikom veganskog na─Źina ┼żivota, i oboje imaju sna┼żnu poruku koju ┼żele podijeliti sa svijetom.

U videu ispod, on je objasnio da je uzgoj ┼żivotinja odgovoran za 18 posto emisije stakleni─Źkih plinova, vi┼íe od svih kombiniranih ispu┼ínih plinova svjetskog prometa. Dvojac daje potporu Kini u novoj direktivi koja poziva gra─Ĺane da smanje potro┼ínju mesa kako bi se sprije─Źilo bolesti, kao ┼íto su bolesti srca i dijabetesa.


Nepokolebljivi ekolog Arnie ─çe re─çi u kameru:

“Manje mesa, manje topline, vi┼íe ┼żivota”.

Prema dokumentarcu “Cowspiracy”, stoka i njihovi nusproizvodi proizvode najmanje 32.000 milijuna tona uglji─Źnog dioksida (CO2) godi┼ínje, odnosno 51% svih svjetskih emisija stakleni─Źkih plinova.

Kori┼ítenjem zemlji┼íta za rast usjeva kojima se hrane ljudi, a ne krave, glad u svijetu mo┼że se iskorijeniti i smanjiti velike koli─Źine metana proizvedenog od ┼żivotinja (┼íto je 25-100 puta razornije od CO2 nu vremenskom okviru od 20 godina).

Sve po─Źinje s malim odlukama koje donosimo. Sre─çom, zdravom prehranom, biljnom hranom, lak┼íe sada vi┼íe nego ikad. Bilo da kupite vegetarijanski burgeri u trgovini ili se odlu─Źite napraviti svoj vlastiti, postoji niz na─Źina na koje mo┼żete ugoditi svojim nepcima, a poma┼żete planetu.

Schwarzenegger savjetuje :

“Morate po─Źeti polako, ne mo┼żete uvjeriti ljude da op─çenito prestanu jesti meso. To je vrlo veliki izazov, to ne zna─Źi da ne bi vi to trebali u─Źiniti i da bi trebali sudjelovati u toj kampanji, no te┼íko da ─çete takvu stvar prevladati.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,