Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NATO u Bruxellesu otvara najve─çi europski sto┼żer inspiriran nacisti─Źkom SS simbolikom (VIDEO)

NATO u Bruxellesu otvara najve─çi europski sto┼żer inspiriran nacisti─Źkom SS simbolikom (VIDEO)

ss-nato-centarOno ┼íto bi moglo smatrati lo┼íim dizajnom ipak zabrinjava u svjetlu velikog nagomilavanja vojnika i tehnike NATO-a du┼ż ruske granice koju predvode njema─Źke trupe

Sjevernoatlantski pakt izazvao je kome┼íanje javnosti prethodnih tjedana najavom svog novoizgra─Ĺenog sto┼żera: “Za vas i budu─çe generacije”. Izgled zgrade sablasno podsje─ça na nacisti─Źke SS zig rune.

Nacisti─Źki dizajn uslijedio je nakon masovnih vojnih vje┼żbi “Anakonda”. Vje┼żbe u kojima je sudjelovalo vi┼íe od 30.000 vojnika odr┼żane su u Poljskoj na 75. godi┼ínjicu napada Njema─Źke na Sovjetski Savez.

Ta provokacija je najve─çe nagomilavanje stranih trupa u Poljskoj od Drugog svjetskog rata i to je prvi put da su njema─Źki vojnici razmje┼íteni u nekoj dr┼żavi Isto─Źne Europe od pada nacisti─Źkog re┼żima.

I dok biv┼íi njema─Źki kancelar Gerhard Schroeder nagomilavanje trupa na godi┼ínjicu nacisti─Źkog napada naziva “ozbiljnom gre┼íkom”, najnovije Alijansine upotreba slike inspirirane Hitlerom uglavnom je dovelo do ismijavanja od strane korisnika dru┼ítvenih mre┼ża koji se pitaju je li to ─Źista slu─Źajnost ili ipak postoji neka povezanost.

To nije prvi put da je koalicija predvo─Ĺena SAD umrljana nacizmom, namjerno ili nenamjerno. ┼áokantni video-snimak koji je ranije postavljen na YouTube navodno pokazuje niz njema─Źkih SS simbola koje nose trupe NATO-a.

Tako─Ĺer postoji i povijest nacisti─Źke inkluzije u vodstvu NATO-a unato─Ź naporima slu┼żbe za odnose s javno┼í─çu te grupe da ih predstavi kao dijametralno suprotne.

Naime, Hitlerov na─Źelnik general┼ítaba Adolf Hojzinger tako─Ĺer je bio predsjedavaju─çi u vojnom odboru NATO-a od 1961. do 1964. godine.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,