Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NATO u Bruxellesu otvara najveći europski stožer inspiriran nacističkom SS simbolikom (VIDEO)

NATO u Bruxellesu otvara najveći europski stožer inspiriran nacističkom SS simbolikom (VIDEO)

ss-nato-centarOno što bi moglo smatrati lošim dizajnom ipak zabrinjava u svjetlu velikog nagomilavanja vojnika i tehnike NATO-a duž ruske granice koju predvode njemačke trupe

Sjevernoatlantski pakt izazvao je komešanje javnosti prethodnih tjedana najavom svog novoizgrađenog stožera: “Za vas i buduće generacije”. Izgled zgrade sablasno podsjeća na nacističke SS zig rune.

Nacistički dizajn uslijedio je nakon masovnih vojnih vježbi “Anakonda”. Vježbe u kojima je sudjelovalo više od 30.000 vojnika održane su u Poljskoj na 75. godišnjicu napada Njemačke na Sovjetski Savez.

Ta provokacija je najveće nagomilavanje stranih trupa u Poljskoj od Drugog svjetskog rata i to je prvi put da su njemački vojnici razmješteni u nekoj državi Istočne Europe od pada nacističkog režima.

I dok bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder nagomilavanje trupa na godišnjicu nacističkog napada naziva “ozbiljnom greškom”, najnovije Alijansine upotreba slike inspirirane Hitlerom uglavnom je dovelo do ismijavanja od strane korisnika društvenih mreža koji se pitaju je li to čista slučajnost ili ipak postoji neka povezanost.

To nije prvi put da je koalicija predvođena SAD umrljana nacizmom, namjerno ili nenamjerno. Šokantni video-snimak koji je ranije postavljen na YouTube navodno pokazuje niz njemačkih SS simbola koje nose trupe NATO-a.

Također postoji i povijest nacističke inkluzije u vodstvu NATO-a unatoč naporima službe za odnose s javnošću te grupe da ih predstavi kao dijametralno suprotne.

Naime, Hitlerov načelnik generalštaba Adolf Hojzinger također je bio predsjedavajući u vojnom odboru NATO-a od 1961. do 1964. godine.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,