Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLOVA─îKA NA NOGAMA, ┼ŻELE VAN IZ EU: Do┼íli su ih podr┼żati i Nijemci, Hrvati, Srbi, ─îesi, i Poljaci (VIDEO)

SLOVA─îKA NA NOGAMA, ┼ŻELE VAN IZ EU: Do┼íli su ih podr┼żati i Nijemci, Hrvati, Srbi, ─îesi, i Poljaci (VIDEO)

slovacka-eu-prosvjedOve godine na ulice Bratislave iza┼ílo je tri puta manje simpatizera i aktivista ekstremne desnice nego u sli─Źnom pohodu pro┼íle godine, a kontramiting je ovog puta bio brojniji i na kraju se u prosvjedu protiv fa┼íizacije Slova─Źke okupilo oko 1.000 ljudi

Centrom Bratislave uz jaku pratnju policije pro┼ílo je vi┼íe od tisu─çu aktivista slova─Źke desnice, simpatizera parlamentarne Narodne stranke na┼ía Slova─Źka.

Aktivisti su organizirali pohod protiv “diktature Bruxellesa”, islama i izbjeglica, a za referendum koji bi, kao u Velikoj Britaniji, doveo do “Slexita” – odlaska Slova─Źke iz EU.

S druge strane, oko 1.000 aktivista za ljudska prava, gra─Ĺana i politi─Źara slova─Źke opozicije, pro┼ílo je popodne drugom trasom kroz centar grada u kontra-pohodu, s ciljem da poka┼żu da Slovaci i njihov glavni grad Bratislava odbijaju povampirenje fa┼íizma.

Ekstremiste su antifa┼íisti do─Źekali podrugljivim natpisima kredom du┼ż njihove trase, od Glavnog kolodvora, a trg su neopa┼żeno ranije tijekom dana ispoljevali ljepljivim vo─çnim sirupom i radovali se kao mala djeca kako se ekstremistima lijepe ─Ĺonovi, te te┼íko hodaju.

Cilj je da upozorimo na aktualne probleme. Do┼íli su nas podr┼żati i Nijemci, Hrvati, Srbi, ─îesi, i Poljaci. Pozvali smo i politi─Źare iz parlamentarne Narodne stranke na┼ía Slova─Źka, ali nitko nije do┼íao – rekao je jedan od organizatora ekstremisti─Źkog mar┼ía “Stop likvidaciji Europe”, Marijan Magath.

“Narodna stranka na┼ía Slova─Źka” predsjednika regije Banske Bistrice Marijana Kotleba ─Źiji su ─Źlanovi sudjelovali na sli─Źnom pohodu pro┼íle godine, ovog puta je preporu─Źila svojim zastupnicima da se ne pojavljuju, da ne bi dali povoda vlastima da stranku zabrane, a objavili su samo da od ponedjeljka po─Źinju sakupljati potpise na peticiji za referendum o izlasku Slova─Źke iz Europske unije.


Uz skandiranje “Slova─Źka Slovacima!”, “Na stra┼żu!” – Pozdrav iz vremena Drugog svjetskog rata i marionetskog slova─Źkog klerofa┼íisti─Źkog re┼żima predsjednika Jozefa Tisa, odgovornog za deportaciju i smrt desetaka tisu─ça ┼Żidova, i pjesme iz istog mra─Źnog poglavlja povijesti Slovaka, ekstremisti su mirno pro┼íli centrom, u pratnji jakog policijskog kordona.

U vatrenim govorima po dolasku na Trg slobode, zahtijevali su “kraj diktature EU”, “Slexit”, psovali njema─Źku kancelarku Angelu Merkel, prijetili vje┼íalima slova─Źkom predsjedniku Andreju Kiski, optu┼żivali muslimane za nasilje i perverzije, tra┼żili oru┼żje i da Slova─Źka hitno iza─Ĺe iz schengenskog prostora kako bi sama mogla ─Źuvati svoje granice.

Tisu─çu bijesnih mu┼íkaraca bolje ─çe za┼ítiti na┼íe granice i ┼żene od policije – izjavio je, uz buran aplauz, jedan od govornika koji je apelirao da se Slovaci samoinicijativno okupe u domobrane.

Okupljenima u pohodu i na demonstracijama protiv Europske unije i izbjeglica, obratila se i Sigrid Gisele iz krajnje desni─Źarske njema─Źke stranke NPD, i zatra┼żila da se uhiti njema─Źka kancelarka Angela Merkel i njezini, kako je rekla, “sotonisti─Źki pajda┼íi”, a izbjeglice je ozna─Źila za oru─Ĺe i dio plana za uspostavljanje novog svjetskog poretka.

Ove godine na ulice Bratislave iza┼ílo je tri puta manje simpatizera i aktivista ekstremne desnice nego u sli─Źnom pohodu pro┼íle godine, a kontramiting je ovog puta bio brojniji i na kraju se u prosvjedu protiv fa┼íizacije Slova─Źke okupilo oko 1.000 ljudi.

Pogledajte video:
 

 
(telegraf.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,