Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Soros: Poslije Brexita – raspad Europske unije je postao praktički nezaustavljiv

Soros: Poslije Brexita – raspad Europske unije je postao praktički nezaustavljiv

eu-george-soros“VEĆ JE REALIZIRAN KATASTROFALNI SCENARIJ KOJEG SU SE MNOGI PRIBOJAVALI”

Izlazak velike Britanije iz Europske unije čini njen raspad praktičnno neizbježnim – ocijenio je američki investitor i financijski špkulant George Soros.

U autorskom tekstu napisanom za Project Syndicate, on dodatno upozorava:

“Sada je katastrofalni scenarij, kojeg su se mnogi bojali, već realiziran jer je raspad Unije postao praktično neizbježan. Velikoj Britaniji, na kraju krajeva, može biti relativno bolje bez EU, može postati još prosperitetnija. Ali, može joj biti i gore. U svakom slučaju, njena ekonomija i narod će poprilično stradati u bliskoj i sredoročnoj perspektivi”.

Soroševa tvrtka Quantum zaradila je za ni više ni manje u 40 godina postojanja rekordnih 35 milijardi dolara. Ni jedan drugi hedge-fond nije toliko.

Samo na hipotekarnoj krizi u SAD prije osam godina – Soros je za dvije godine zaradio oko milijardu dolara.

Soroševi fondovi se sumnjiče i optužuju za financiranje smjena vlasti u cijelom nizu država.

On sam ne poriče da je novcem pomogao “narančastu revoluciju” u Ukrajini izvedenu 2004-te goine, kao i euromajdan u Kijevu koji je započeo krajem 2013-te, a završio se državnim prevratom u veljači iduće godine.

Ukrajinski predsjednik Petar Porosenko uručio je Sorosu Orden Slobode. Za – kako je napisao u obrazloženju – “zasluge za jačanje međunarodnog autoriteta ukrajinske države”.

Postoje indicije, a i dokazi, da je stajao i iza “revolucije ruža” u Gruziji (2003-te godine).
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,