Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Moskva: Ako je NATO obrambeni savez – od koga se branio u Jugoslaviji i Libiji ?!

Moskva: Ako je NATO obrambeni savez – od koga se branio u Jugoslaviji i Libiji ?!

nato-jenkijiMinistrica obrane Njema─Źke – Ursula von der Leyen – dopustila je mogu─çnost da do─Ĺe do vojnog udara NATO pakta s Rusijom

Evo kako je i u kom kontekstu u─Źinila: “Ne mogu zamisliti da itko mo┼że videt i┼íta dobro za sebe u tome da napadne NATO koji je najmo─çniji vojni savez u svijetu. Ali, na Baltiku i oko njega sve je mogu─çe “.

Istovremeno se zalo┼żila za pobolj┼íavanje odnosa izme─Ĺu Rusije i NATO i podr┼żala strategiju kojom alijansa “parira ruskoj agresiji”.

Strategju NATO je nazvala “obrambenom” i predlo┼żila da se Rusija i NATO me─Ĺusobno obavje┼ítavaju o svim vojnim vje┼żbama i pomicanjima trupa.

┼áef njema─Źke diplomacije, Frank-Walter Steinmeier, kritizirao je prethodnih dana NATO zbog zveckanja oru┼żjem pored granica Rusije.

Sama Rusija je na izjavu Ursule von der Leyen odreagirala nakon samo nekoliko sati:

“Izjava njema─Źke ministrice obrane nas je u najamnje ruku iznenadila. Mogu─çe je – naglasio je glasnogovornik ministarstva obrane RF general Igor Kona┼íenkov – da ona ne zna, ali je istina da mi ve─ç dvije godine, samoinicijativno i u duhu dobre volje sve europske partnere obavje┼ítavamo o velikim vojnim manevrima i iznenadnim vje┼żbama. A ni┼íta nas na to ne obvezuje “.

Kona┼íenkov je polemizirao i sa tezom njema─Źke ministrice o obrambenim djelovanjima i karakteru zapadne vojne alijanse:

“Samo da ministricu podsjetim na dramati─Źne rezultate opracija NATO u Jugoslaviji i Libiji. Mo┼że li ministrica Ursula von der Leyen objasniti svijetu: od koga se u tim zemljama alijansa onako samopo┼żrtvovano, i ne ┼żale─çi streljivo, u tim zemljama branila?
 
(Fakti,vestinet)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,