Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Što Ameriku tjera na rat s Rusijom, i što stoji iza toga?

Što Ameriku tjera na rat s Rusijom, i što stoji iza toga?

paul-craig-robertsPrije svega, Sjedinjene države nemaju medije. Imaju Ministarstvo propagande. Mediji u Sjedinjenim državama služe sustavu vojne sigurnosti i neokonzervativcima, a njihova ideologija je svjetska hegemonija

Kontrola nad cijelim svijetom u Americi znači i kontrola nad Rusijom i Kinom.

Neokonzervativci kažu da je povijest izabrala Sjedinjene države da budu imperija koja vlada svijetom. Zato i govore da su Sjedinjene države nezaobilazna država, a da su Amerikanci poseban narod.

To je ideologija, ista kao Hitlerova. Drugi nisu važni.

Neokonzervativci čine napore da destabiliziraju Rusiju. Zato se u Gruziji i Ukrajini događa što se događa. To je razlog i za vojne aktivnosti NATO pakta i Sjedinjenih država ruskim granicama.

Ovim se želi destabilizirati ruska vlada, mada se neokonzervativci pripremaju da sve pretvore u rat.

Iza želje za ratom postoje razlozi; primjerice da vojno-industrijski kompleks treba biti nahranjen iz vladinog proračuna, jer i njegova zarada u potpunosti ovisi od proračuna. Zato mu je potreban neprijatelj.

U vrijeme Hladnog rata, imao je odličnog neprijatelja. I zato se sada teži tome da se ponovi Hladni rat, a to je postao i jedan od načina pritisaka na Rusiju.

U Europi, Washington koristi strah: vidi, napast će vas Rusi, moramo vas zaštititi! Ovim se stvara veći strah i države upadaju u zbrku.

Imamo i neoliberalno krilo američkog establišmenta. Oni smatraju da samo treba dovoljno pritisnuti Rusiju i, onda će Moskva da se povinuje i pristane biti neka vrsta vazalske države.

Oni smatraju da treba “natjerati Rusiju da koristi svoje resurse za vojni razvoj, pa će tako domaća ruska ekonomija stradati”.

Sve ove stvari su planski izvedene, sve su opasne jer sve vode ka ratu, ali je najopasnija ideologija neokonzervativaca.

U njihovoj doktrini se jasno navodi da je glavni cilj vanjske politike Sjedinjenih država sprječavanje napretka Rusije.
 
(katehon.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,