Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Ostvaruju se najcrnji snovi europskih lidera: CROXIT! I Hrvatska isto želi referendum za izlazak iz EU?!

Ostvaruju se najcrnji snovi europskih lidera: CROXIT! I Hrvatska isto želi referendum za izlazak iz EU?!

Hrvatska-zastava“Vrijeme je da i Hrvatska raspiše referendum za napuštanje Europske unije (CROXIT) i da svi političari koji su nas u nju na prevaru uveli, za to i kazneno odgovaraju!”, poručili su iz Živog Zida

Građani Francuske, Italije i Nizozemske, nakon što je postalo jasno da su Britanci glasovali za izlazak iz EU, traže svoje pravo glasa. Posebno glasni po tom pitanju su vođe desnice Nizozemske i Francuske te talijanska euroskeptična stranka Pokret 5 zvijezda. U Hrvatskoj je Živi zid, koji je dio državnog parlamenta je putem Facebooka zatražio pokretanje referenduma.

“Vrijeme je da i Hrvatska raspiše referendum za napuštanje Europske unije i da svi političari koji su nas u nju na prevaru uveli, za to i kazneno odgovaraju!”, poručili su.

Mogli bismo reći kako se ostvaruju najcrnji snovi europskih lidera, domino efekt britanskog referenduma, buđenje nacija i mogući raspad cijele organizacije.

Beppe Grillo, lider talijanske stranke Pokret 5 zvijezda pozvao je ne samo na referendum oko eura, već i na referendum oko izlaska iz EU-a. Napomenuo je kako ne treba ignorirati činjenicu da želja za izlaskom VB-a i EU-a znači vjerojatni raspad organizacije.

Inače, ova stranka u Italiji na posljednjim izborima za gradonačelnika ostvarila je veliku pobjedu osvojivši 19 od 20 općina.

U Francuskoj Marine Le Pen također je zatražila referendum o izlasku kazavši kako Francuska ima tisuću razloga više za izlazak nego Velika Britanija.

U Nizozemskoj su ankete pokazale kako je većina građana za referendum o članstvu te da su građani podijeljeni.
 
(dnevno.hr)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,