Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼ŻENA – HEROJ: Nova gradona─Źelnica Rima objavila RAT PAPI I MAFIJI: Vatikan duguje 310 milijuna eura, to ─çe morati platiti!

┼ŻENA – HEROJ: Nova gradona─Źelnica Rima objavila RAT PAPI I MAFIJI: Vatikan duguje 310 milijuna eura, to ─çe morati platiti!

rim-gradonacelnicaNova gradona─Źelnica Rima Virginia Raggi (37) iz pokreta Pet zvjezdica objavila je rat papi i mafiji

Prva ┼żena na ─Źelu Rima u posljednjih 3.000 godina obe─çala je da ─çe se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru bit ─çe Katoli─Źka crkva i organizirani kriminal.

Nakon što je u nedjelju dobila 67,15 posto glasova na lokalnim izborima, Raggijeva je najavila da će od Vatikana zahtijevati platiti zaostali porez.

Vatikan duguje najmanje 310 milijuna eura poreza na nekretnine. To ─çe morati platiti. Ranije administracije pla┼íile su se ako udare na Crkvu, ali sada nitko ne─çe biti po┼íte─Ĺen – istaknula je nova gradona─Źelnica.

Ona je dodala da ─çe se obra─Źunati i sa mafijom. U slu─Źaju poznatom kao “Mafija kapital” stotine lokalnih biznismena, du┼żnosnika i politi─Źara bile su umije┼íane u plja─Źku stotina milijuna eura iz gradske kase Rima.

Ubudu─çe ─çe sve morati sve raditi legalno i transparentno u administraciji. Gra─Ĺani Rima su pobijedili. Po─Źinje nova era – rekla je Virginia Raggi.

Nova gradona─Źelnica je, ina─Źe, diplomirala pravo na Sveu─Źili┼ítu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu odvjetni─Źku tvrtku, da bi se prije nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvjezdica, ─Źiji je lider komi─Źar Beppe Grilo. Ubrzo je postala jedan od ─Źelnika pokreta.

Virginia Raggi je udana za redatelja i radijskog direktora Andrew Severinija, s kojim je 2009. dobila sina. Par je prije dvije godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

Da, pred razvodom smo. Ne razumijemo se ba┼í najbolje, ali poku┼íat ─çemo se sredimo zbog na┼íeg djeteta. Razlog sukoba nije neki drugi mu┼íkarac, nemam aferu – rekla je Raggijeva 2014. u intervjuu za ─Źasopis “Vanity Fair”.
 
(intermagazin)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,