Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ┼áEF IZRAELSKE OBAVJE┼áTAJNE SLU┼ŻBE: Prije ─çemo podr┼żati ISIS nego Assada u Siriji, i ne ┼żelimo da ISIS izgubi u ratu

┼áEF IZRAELSKE OBAVJE┼áTAJNE SLU┼ŻBE: Prije ─çemo podr┼żati ISIS nego Assada u Siriji, i ne ┼żelimo da ISIS izgubi u ratu

izrael-isis-sirija“Mi ne ┼żelimo da ISIS bude pora┼żen u Siriji”, ka┼że izraelski ┼íef obavje┼ítajnih slu┼żbi

Izraelska ┼íef vojne obavje┼ítajne slu┼żbe general bojnik Herzi Halevi je ponovio da Tel Aviv preferira teroristi─Źke skupine ISIS nad “Iransko-prijateljskom” vladom sirijskog predsjednika Assada.

Halevi izrazio zabrinutost, u govoru na konferenciji u Herzliya, o gubicima ISIS-a koje je pretrpio u posljednja tri mjeseca, naglasiv┼íi da Tel Aviv ne ┼żeli da Islamska dr┼żava bude pora┼żena u ratu, navodi se u izvje┼í─çu portala antiwar.com.

Press TV je izvjestio:

Halevy je rekao bi poraz teroristi─Źke organizacije stavio Izrael “u te┼íku poziciju”, dodaju─çi da izraelski re┼żim mora i dalje podupirati teroriste.

“Mi moramo u─Źiniti sve, kako se ne bi na┼íli u takvoj situaciji”, rekao je on.

Izraelski du┼żnosnici su u vi┼íe navrata izrazili potporu ideji da teroristi Daesha osvoje cijelu Siriju, prije nego Assadova “iranska” vlada.

Sirija ka┼że da Izrael i njegov zapadni i regionalni saveznici poma┼żu militantnoj skupini Takfiri koja djeluje unutar arapske zemlje.

Sirijska vojska je u vi┼íe navrata zaplijenila velike koli─Źine oru┼żja izraelske proizvodnje oru┼żja i napredne vojne opreme od militanata sa prozapadnom podr┼íkom.

Krajem pro┼íle godine, britanski mediji su objavila snimke koja prikazuju izraelske snage kako lije─Źe ranjene teroriste organizacije Takfiri na okupiranoj Golanskoj visoravni.

Izraelski re┼żim je spasio vi┼íe od 2.000 Takfiri militanata za cijenu od oko 13 milijuna dolara u protekle tri godine, dodaje se u izvje┼í─çu britanskih novina Daily Mail koje su to objavile u prosincu 2015. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,