Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ŠEF IZRAELSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE: Prije ćemo podržati ISIS nego Assada u Siriji, i ne želimo da ISIS izgubi u ratu

ŠEF IZRAELSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE: Prije ćemo podržati ISIS nego Assada u Siriji, i ne želimo da ISIS izgubi u ratu

izrael-isis-sirija“Mi ne želimo da ISIS bude poražen u Siriji”, kaže izraelski šef obavještajnih službi

Izraelska šef vojne obavještajne službe general bojnik Herzi Halevi je ponovio da Tel Aviv preferira terorističke skupine ISIS nad “Iransko-prijateljskom” vladom sirijskog predsjednika Assada.

Halevi izrazio zabrinutost, u govoru na konferenciji u Herzliya, o gubicima ISIS-a koje je pretrpio u posljednja tri mjeseca, naglasivši da Tel Aviv ne želi da Islamska država bude poražena u ratu, navodi se u izvješću portala antiwar.com.

Press TV je izvjestio:

Halevy je rekao bi poraz terorističke organizacije stavio Izrael “u tešku poziciju”, dodajući da izraelski režim mora i dalje podupirati teroriste.

“Mi moramo učiniti sve, kako se ne bi našli u takvoj situaciji”, rekao je on.

Izraelski dužnosnici su u više navrata izrazili potporu ideji da teroristi Daesha osvoje cijelu Siriju, prije nego Assadova “iranska” vlada.

Sirija kaže da Izrael i njegov zapadni i regionalni saveznici pomažu militantnoj skupini Takfiri koja djeluje unutar arapske zemlje.

Sirijska vojska je u više navrata zaplijenila velike količine oružja izraelske proizvodnje oružja i napredne vojne opreme od militanata sa prozapadnom podrškom.

Krajem prošle godine, britanski mediji su objavila snimke koja prikazuju izraelske snage kako liječe ranjene teroriste organizacije Takfiri na okupiranoj Golanskoj visoravni.

Izraelski režim je spasio više od 2.000 Takfiri militanata za cijenu od oko 13 milijuna dolara u protekle tri godine, dodaje se u izvješću britanskih novina Daily Mail koje su to objavile u prosincu 2015. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,