Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » LONDONČANI ŽURE PRODATI FUNTE U PRIPREMI ZA BREXIT

LONDONČANI ŽURE PRODATI FUNTE U PRIPREMI ZA BREXIT

brexit-funtaDugi redovi se formiraju ispred mjenjačnica zbog strahova da bi funta mogao potonuti ako Britanija napusti EU

Dugi redovi se formiraju danas ispred londonskih mjenjačnica u žurbi da bi se prodale funte od straha da bi valuta mogla pasti u nakon što Velika Britanija napusti EU.

Financial Times je izvijestio da nam takvi prizori vraćaju sjećanja kada su štediše formirale redove izvan banke Northern Rock prije njegova raspada 2007.

Na pitanje što stoji iza potražnje, Daniel Priori koji radi u Međunarodnoj Mjenjačnici na stanici Waterloo, rekao je da većina ljudi mijenja funte za euro, jer se boje za sutra.

Nakon što su ankete prošlog tjedna pokazale očekivanja da su birači odlučili ostati u EU-u, potencijalni pad koji bi čekao funtu, ako se Britanci odluče za Brexit, bi bio kolosalan.

Pošta je također otkrila da je “prodaja deviza gotovo četiri puta veća nego na isti dan prošle godine, dok je prodaja u podružnicama gotovo 49 posto veća.”

Slike dugih redova iz drugih zemalja pokazuju građane koji čekaju u redu za dobivanje “čvrste valute”, ali je istaknuto da se “ne boje svi neizbježnog kolapsa funte u slučaju Brexit-a. Neki samo žele malo novca staviti u kladionice.”

Iako ankete pokazuju da su ‘Glas za ostati’ i ‘Glas za izaći’ gotovo izjednačeni, kladionice još uvijek snažno ukazuje na to da će najvjerojatniji ishod biti da Britanija ostane u EU.

Međutim, iako bogati elitisti stavljanje velike ponude na ‘Glas za ostati’, najveći broj pojedinačnih oklada su postavljene na ‘Glas za izaći’, sugerirajući da će izlazak Velike Britanije iz EU biti neizbježan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , ,