Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » LONDON─îANI ┼ŻURE PRODATI FUNTE U PRIPREMI ZA BREXIT

LONDON─îANI ┼ŻURE PRODATI FUNTE U PRIPREMI ZA BREXIT

brexit-funtaDugi redovi se formiraju ispred mjenja─Źnica zbog strahova da bi funta mogao potonuti ako Britanija napusti EU

Dugi redovi se formiraju danas ispred londonskih mjenja─Źnica u ┼żurbi da bi se prodale funte od straha da bi valuta mogla pasti u nakon ┼íto Velika Britanija napusti EU.

Financial Times je izvijestio da nam takvi prizori vraćaju sjećanja kada su štediše formirale redove izvan banke Northern Rock prije njegova raspada 2007.

Na pitanje ┼íto stoji iza potra┼żnje, Daniel Priori koji radi u Me─Ĺunarodnoj Mjenja─Źnici na stanici Waterloo, rekao je da ve─çina ljudi mijenja funte za euro, jer se boje za sutra.

Nakon ┼íto su ankete pro┼ílog tjedna pokazale o─Źekivanja da su bira─Źi odlu─Źili ostati u EU-u, potencijalni pad koji bi ─Źekao funtu, ako se Britanci odlu─Źe za Brexit, bi bio kolosalan.

Po┼íta je tako─Ĺer otkrila da je “prodaja deviza gotovo ─Źetiri puta ve─ça nego na isti dan pro┼íle godine, dok je prodaja u podru┼żnicama gotovo 49 posto ve─ça.”

Slike dugih redova iz drugih zemalja pokazuju gra─Ĺane koji ─Źekaju u redu za dobivanje “─Źvrste valute”, ali je istaknuto da se “ne boje svi neizbje┼żnog kolapsa funte u slu─Źaju Brexit-a. Neki samo ┼żele malo novca staviti u kladionice.”

Iako ankete pokazuju da su ‘Glas za ostati’ i ‘Glas za iza─çi’ gotovo izjedna─Źeni, kladionice jo┼í uvijek sna┼żno ukazuje na to da ─çe najvjerojatniji ishod biti da Britanija ostane u EU.

Me─Ĺutim, iako bogati elitisti stavljanje velike ponude na ‘Glas za ostati’, najve─çi broj pojedina─Źnih oklada su postavljene na ‘Glas za iza─çi’, sugeriraju─çi da ─çe izlazak Velike Britanije iz EU biti neizbje┼żan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , ,